
Sokan nem igazán szeretik megenni a pizza szélét, így az gyakran a szemetesben vagy jobb esetben a komposzton végzi. Pedig ennek nem kéne így lennie – van ugyanis egy pofonegyszerű módja annak, hogy új életet adjunk a maradék tésztának. Mutatjuk a pizzaszélből készült zsemlemorzsa elkészítését!
június 19., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ne dobd ki a megmaradt pizzaszéleket, inkább használd fel…
Hamu és Gyémánt

A frissen készült, forró pizzának nincsen párja, az egynapos, hideg változata azonban már sokkal kevésbé hívogató. Létezik viszont egy trükk, amivel a maradék másodpercek alatt egy teljesen új fogássá varázsolható, így nem vész kárba egyetlen morzsa sem.
december 07., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Nincs szíved kidobni a maradék pizzát? Mutatjuk, mit…
Hamu és Gyémánt

A nagy családi étkezések – főleg, ha azok valamilyen ünnephez kötődnek – egyik legnagyobb problémája a maradék. Egy részüket ugyan el lehet osztogatni, de mi legyen azzal a mennyiséggel, ami már harmadik napja a hűtőben pihen, és senkinek nem kell? Akár újra is hasznosíthatjuk. A megmaradt húsvéti…
április 02., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Ezzel a burgonyakrokettel könnyedén felhasználhatod a…
Hamu és Gyémánt

Ha szereted a kreatív és könnyen elkészíthető ételeket, akkor ez a maradékmentő csirkés tésztasaláta garantáltan elnyeri tetszésedet. Pláne akkor, ha rajongsz az ázsiai ízvilágért!
január 30., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Maradékmentő vacsora a hétköznapokra: csirkés tésztasaláta
Hamu és Gyémánt

Az élelmiszerpazarlásról valami olyasmi jut eszünkbe, hogy a vacsora maradványait a szemétbe dobjuk, elfelejtkezünk a maradékról, vagy képtelenek vagyunk befejezni egy éttermi étkezést.

Egy hozzávalót teljes egészében felhasználni gazdaságos, ez a főzés művészetének része. Ismail Samad séf, aktivista és vállalkozó, aki 5 tippet ad rá, hogy minél kevesebb dolog végezze a lefolyóban vagy a szemetesben.