
A libamáj a világ egyik legkülönlegesebb csemegéje, amely egyszerre jelképezi a gasztronómiai fényűzést és a hagyomány tiszteletét. Bár ma elsősorban Franciaországhoz és Magyarországhoz kötjük, története messzebbre, egészen az ókori Egyiptomig nyúlik vissza, annak ellenére, hogy a hungarikumok közé…

Kevés olyan étel van, ami annyira összeforrt volna a magyar gasztronómiával, mint a lángos. A forró olajban aranybarnára sült, kívül ropogós, belül puha finomság generációk kedvence; nem véletlen, hogy 2023-ban hivatalosan is hungarikummá választották. Elődjét, a lapótyát azonban már sokkal…
május 12., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Már szinte sehol nem lehet kapni ezt a lángosszerű ételt…
Hamu és Gyémánt

2024-ben három új hungarikumot is avatunk: egy hosszú múltra visszatekintő tárgy és két étel is gazdagítja mostantól a neves kategóriát, írja az MTI.
június 21., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Ezzel a három tétellel bővült idén a Hungarikumok…
Hamu és Gyémánt