
A franciák forró csokoládéja, vagyis a chocolat chaud valóban új szintre emeli a meleg ital élményét. Különlegessége abban rejlik, hogy a hagyományos változatokkal szemben nem kakaóporral készül, hanem jó minőségű csokoládét olvasztunk fel a tejben. Ennek köszönhetően az ital sűrűbb, krémesebb, és…
december 18., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Forró csokoládé francia módra: a tökéletes ünnepi ital…
Hamu és Gyémánt

A forralt bor mellett a téli hónapok nagy kedvence a forró csokoládé, amit többféle módon el lehet készíteni. Választhatjuk a krémes, bécsi verziót vagy a franciák által kedvelt, krémsajttal készült italt, de ha egy kis alkoholt is csempésznénk a csokoládé mellé, készítsük el a mexikói, vörösborral…
január 06., 2025 ● Turi Dániel
Meglepő kombináció: így készül a mexikói vörösboros forró…
Turi Dániel

Habár a tél egyik kedvenc itala a forralt bor, nem szabad megfeledkezni a forró csokoládéról sem, ami jól elkészítve mennyei kísérője lehet az olyan téli programoknak, mint például a bekuckózós a filmezés. Ha már megvan a tökéletes recept, mutatunk egy plusz összetevőt, ami kihagyhatatlan az igazán…
november 24., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Így lesz még finomabb a forró csokoládé – recept!
Hamu és Gyémánt