
A forralt bor mellett a téli hónapok nagy kedvence a forró csokoládé, amit többféle módon el lehet készíteni. Választhatjuk a krémes, bécsi verziót vagy a franciák által kedvelt, krémsajttal készült italt, de ha egy kis alkoholt is csempésznénk a csokoládé mellé, készítsük el a mexikói, vörösborral…
január 06., 2025 ● Turi Dániel
Meglepő kombináció: így készül a mexikói vörösboros forró…
Turi Dániel

A kávéház kultúrájáról világszerte híres város Bécs. Bár a kávé jellegzetes ital, amit finom bécsi süteményekkel és péksüteményekkel fogyasztanak, messze nem ez az egyetlen forró ital, amit a város népszerű kávézóiban kaphatunk. A forró csokoládé, amelyet németül Wiener Schokolade vagy Heiße…
szeptember 10., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Meglepő hozzávaló miatt lesz igazán krémes a bécsi forró…
Hamu és Gyémánt

A magyar gasztronómia legnagyobb sztárja a 18. századból eredeztethető, mostanra pedig szinte az egész világot meghódította. Cikkünkben olyan ételeket mutatunk be, amelyekkel kapcsolatban talán nem is gondolnánk, hogy mennyire passzolnak az őrült pirospaprikával – pedig valójában mégis.
október 27., 2023 ● Hamu és Gyémánt
5 étel, amelyhez nem gondolnánk, mégis illik a fűszerpaprika
Hamu és Gyémánt
december 05., 2022 ● Kovács Emese
5 ünnepi koktél recept a tökéletes karácsonyi hangulat…
Kovács Emese