
Bár egytől egyig igazi ínyencségnek számítanak, amennyiben rosszul készítjük el őket, akár az utolsó vacsoránk is lehetnek.
január 29., 2025 ● Hamu és Gyémánt
A világ 3 legveszélyesebb étele, amit mégis sokan…
Hamu és Gyémánt

A magyar történelem népszerű alakjai nemcsak politikai és kulturális örökséget hagytak hátra, hanem ízlésüket és gasztronómiai preferenciáikat is. Miért rajongott Mária Terézia vagy éppen Széchenyi? Mutatjuk!

Idén áprilisban új szín tűnt fel a magyar főváros gasztronómiai palettáján: a japán izakayatradíciók és szakébárkultúra előtt tisztelgő YURU a Zrínyi utcában – a kíváncsi szemek elől elrejtve – kínál maradandó íz- és egy egész estés élményt a minőségi kikapcsolódást keresőknek. Mindezt…
április 22., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Exkluzív japán ízélmény és életérzés – megnyílt a YURU…
Hamu és Gyémánt
április 10., 2024 ● Hamu és Gyémánt
A VIRTU Restaurantban kell keresnünk az idei év…
Hamu és Gyémánt

Locsolkodás, tojásfestés, csokinyuszik és a húsvéti lakoma központi eleme: a sonka. De vajon miért eszünk ilyenkor sonkát? Honnan ered a hagyomány?

Ahogy közeledik a tavasz és a húsvét, újra előtérbe kerülnek az ínycsiklandozó fogások. Sokaknál a tojássaláta is elengedhetetlen része az ünnepi menünek, mi pedig ennek apropóján mutatunk egy egyszerű receptet, amellyel könnyedén elkészíthetjük ezt a csemegét.
március 28., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Húsvéti tojássaláta? Ennél egyszerűbb és … finomabb…
Hamu és Gyémánt

Figyelembe véve a szokatlan körülményeket, a lehetséges baktériumokat, a szűkös tereket és a betörések lehetőségét, a hotelszobák számos olyan kockázatot hordoznak magukban, amelyekre nem árt felkészülni – hiszen mind tudjuk, hogy jobb félni, mint megijedni.
február 22., 2024 ● Hamu és Gyémánt
5 trükk, ami egyszer még biztosan jól jön majd a…
Hamu és Gyémánt

A hagymaleves olyannyira népszerű volt az elmúlt évszázadokban, hogy a parasztoktól kezdve a francia királyig mindenki fogyasztotta. Napjainkban ugyancsak sokak kedvence ez a pár összetevőből – és egy kis odafigyeléssel – könnyen elkészíthető leves.
február 21., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Ez az egyszerű hagymaleves évszázadok óta a francia konyha…
Hamu és Gyémánt

Ha tradicionális japán ételről van szó, akkor legtöbbünknek a sushi fog az eszébe jutni. Bár manapság a világ bármely pontján találkozhatunk ezzel a népszerű fogással, az étel eredetéről, készítésének titkairól viszonylag keveset tudunk. Alábbi cikkünkben pár érdekességgel próbálunk közelebb…
február 05., 2024 ● Hamu és Gyémánt
6 érdekesség a sushiról, ha szeretnéd jobban megismerni a…
Hamu és Gyémánt

Angol reggelivel már a legtöbb nemzetközi étteremben találkozhattunk, ám az ír verzióról jóval kevesebbet hallunk. Bár a két ország lakomái között vannak közös összetevők, akadnak olyan alapanyagok is, amelyek kifejezetten ír eredetűek. És legalább annyira ínycsiklandó, mint a brit verzió.
január 30., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Az angol népszerűbb, pedig az ír reggeli is igazán…
Hamu és Gyémánt

Az egyik legellentmondásosabb uralkodójaként tartja számon a magyar történelem Hunyadi Mátyást: bár erős hadseregével tagadhatatlanul megerősítette az állam stabilitását, a népet rendkívül megadóztatta. A dinasztiát építeni vágyó Mátyás a külpolitikában is élen járt, a Beatrix királynéval kötetett…
január 19., 2024 ● Hamu és Gyémánt
11 fogásos vacsora várta a vendégeket Mátyás király és…
Hamu és Gyémánt

