Kutatók egy csoportja feltalált egy minikamerát, ami könnyebb, mint egy kártyalap és másodercenként 5 képet készít, ráadásul körbefordítható. A bogarak pedig, akikre felkerül a kamera, nem sérülnek meg tőle.


A Washingtoni Egyetem kutatói kifejlesztettek egy 250 milligramos kamerát, amely nagyjából egy kártyalap tömegének egytizede. A kamera 160x120 pixeles és másodpercenként 5 képet képes rögzíteni fekete-fehérben, az azt irányító okostelefon közelében. Cserében körben mozgatható, sőt, egy gyorsulásmérő is található benne, szóval csak akkor rögzít képet, ha a bogár mozog. A kamerában található akkumulátor pedig akár 6 órán át is bírja – írja a BBC.

Aki a bogarak egészsége miatt aggódna, a kutatók azt is megvizsgálták, hogy okoz-e kárt az állatokban a kamera, de a vizsgált példányok a kisérlet után még legalább egy évig éltek, így azt állapították meg, hogy nem jelent rájuk veszélyt.

A kisérletet felhasználva pedig fejlesztettek egy bogárméretű robotot, ami vibrálással képes másodpercenként 3 centit haladni.

Friss

Augusztusban jön Lorde új lemeze

Solar Power lesz a címe, akárcsak az új számának, ami nemrég jött ki.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Napindító gondolat – 06.23.

Szerda reggel Brigitte Bardot gondolatait idézzük, aki fényképekben rejlő erőre hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Steven Spielberg a Netflixre fog filmeket gyártani

Pár éve még nagy kritikusa volt annak, hogy a Netflix filmjei jelölhetők legyenek Oscarra, most akár segíthet is nekik Oscart nyerni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk