A Microsoft gyerekzárat fejlesztett a biztonságos böngészéshez
A cég a jövőben szeretné nagyobb biztonságban tudni az internetező gyerekeket

Új funkciót tesztel a Microsoft az Edge böngészőjéhez, hogy az 5-12 éves internetező gyerekeket megvédje a nem nekik való tartalmaktól. A Windows Central beszámolója szerint a Gyerek módhoz (Kids mode) olyan egyedi böngészőtémák és gyermekbarát cikkek tartoznak majd, amelyek elősegítik a fiatalokat a biztonságos internetböngészésben.

A jövőben a szülők meghatározhatják, hogy milyen weboldalakat látogathatnak vagy nem látogathatnak a gyerekek. A Microsoft egyelőre csak teszteli az új funkciót, és csupán az Edge Insiders programban résztvevőknek elérhető, de ha a visszajelzések pozitívak lesznek, akkor mindenki számára elérhetővé teszi a vállalat.

A szülőket ez abban is segítheti, hogy nem kell külön felhasználói fiókot létrehozni a gyerek számára, csupán aktiválni kell a böngészőn belül a „gyerekzárat". Ráadásul a rafináltabbaknak sem lesz sok esélyük: ahhoz, hogy a Kids mode-ból kilépjen valaki, egy jelszót kell megadni, amit természetesen a szülőnek kell megválasztani. Emellett egy listát is összeállíthatnak az elérhető weboldalakról, illetve kivehetnek alapvető tiltásokat, amiket az Edge böngésző automatikusan hozzáadott a rendszerhez.

Az új funkcióba a Microsoft a Bing SafeSearch nevű megoldást is beletette, amely megakadályozza, hogy a különböző algoritmusok és sütik lekövessék a gyerekek internetes tevékenységét, és adatokat gyűjtsenek róluk.

A figyelmetekbe ajánljuk