Egyszerű, mégis szívbemarkoló rövidfilmet mutattak be arról, milyennek kéne lennie egy igazi apukának.

Az Apa című iráni alkotás, amelyet Mohamad Reza Kheradmandan rendezett, egy olyan oltalmazó férfiról szól, aki mindenáron megvédi a családját, legyen szó bármiről. A rendező szerint az apaság erejét nem szabad elfelejteni és lekicsinyíteni, ezt pedig igazán frappánsan szemléltette kisfilmjében.

Mégis hogyan? 

Egy rosszkor kiteregetett kabátot tépáz a hatalmas vihar, mellőle pedig az összes ruhát elrepíti a szél, de a hosszú kabát mindvégig kitart a szárítókötélen, miközben egyetlen egy csipeszbe kapaszkodva tartja meg esőtől áztatott „testét". De mint kiderül, nem csak maga miatt teszi. Sőt, kizárólag másokért: a családjáért.

www.youtube.com

Father - 1 minute Emotional Award Winning Iranian Short Animation Film Animated Отче Короткий фільм

Kheradmandan 2013-as alkotását egy személyes történet ihlette. Ugyanis amikor az édesanyja rákos volt, minden stressz és felelősség az édesapjára hárult. Életének ezt a periódusát sosem felejti el, és hálás neki.

„Sok áldozatot hozott, hogy átsegítse a családunkat ezen a nehéz időszakon"

mondta az Alateia lapnak.

A BARR Pictures Media által forgalmazott Apa című film számos díjat nyert, többek között elvihette a legjobb ötletért járó díjat a 30. Nemzetközi Rövidfilm-fesztiválon Teheránban.