Miután a francia színész, Daniel Auteuil luxusóráját nemrégiben ellopták Nápolyban, egy helyi idegenforgalmi vezető egyedi megoldást talált ki a dél-olaszországi városba látogatók számára, akik aggódnak a rablások miatt.

Cesare Foa, az utazásszervezők szövetsége, az Aidit elnöke szerint a szállodák olcsó műanyag alternatívákat adhatnának a drága órát viselő vendégeknek, hogy a tényleges időmérőjük biztonságban maradhasson, miközben elindulnak felfedezni a várost.

Az ANSA olasz hírügynökség a múlt héten jelentette, hogy Auteuil csuklójáról egy 39 000 eurós (15 millió forint) Patek Philippe-órát lopott le két robogón közlekedő személy.

Foa hétfőn a CNN-nek nyilatkozott:

Fontos, hogy a nápolyi turisták nyugodtan és békésen fedezhessék fel a várost, ezért a szállodák és a tanács egy műanyag órával segíthetnének abban, hogy ezek a vendégek biztonságban érezzék magukat.

Foa azzal folytatta, hogy a javasolt órák nemcsak a lopások megelőzésében lennének hatékonyak, hanem egyedi szuvenírként is szolgálhatnának a turisták számára.

Az órákat fel lehetne díszíteni, rajtuk lehetne Campania (az olaszországi régió, amelynek Nápoly a fővárosa – a szerk.) szimbóluma, és ajándékba lehetne adni őket családtagoknak és barátoknak

– mondta.

Hozzátette, hogy Nápolyban „nincs lopás-probléma", és azt mondta, hogy a hely nem különbözik más olaszországi városoktól, például Milánótól vagy Rómától, vagy a világ bármely más nagyvárosától, ahol a látogatók és a nyaralók gyakran válnak zsebtolvajok célpontjává.

Foa elmondta, hogy az általa javasolt megoldás költséghatékony is lenne, mivel a műanyag órák mindössze 10 euróba (4000 forint) kerülnének.

Hogy az ötlet beválik-e vagy sem, az még nem világos – de a tehetős turistáknak talán könnyebb lesz megválniuk egy pár ezer forintos órától, mint egy sokmilliós időmérőtől.

Forrás: CNN