Milliók álma válhat valóra: egy éjszakáig mindenki Beth Harmon lehet.


Bátran kijelenthetjük, hogy a Vezércsel a tavalyi év egyik legnagyobb sikere a Netflixnek. Milliókat tett függővé Beth Harmon igéző tekintete és zseniális játszmái, olyannyira, hogy az eBayen már 215%-kal megnőtt a sakkjátékok iránti érdeklődés. Ebben természetesen szerepet játszott a koronavírus miatti karantén, de az igazi bombát egyértelműen a sorozat robbantotta fel.

Ez pedig nem minden! Egy Kentuckyban lévő motel a sorozat mintájára alakította át az egyik szobáját.

60-as évekbeli bútorokkal, sakk-készlettel és plafonra ragasztott sakkfigurákkal turbózták fel a berendezést. Habár a járvány miatt egyelőre nem lehet utazni, a korlátozások feloldása után feltehetőleg nagy sikere lesz a szobának, ugyanis rengeteg fanatikusnak első dolga lesz meglátogatni a lexingtoni Museum Hotelt - számolt be róla a Time Out.

A főszereplő után Harmon-lakosztálynak nevezett helyiséget kifejezetten 60-as évekbeli dekorációval turbózták fel, hiszen a sorozat ebben az évtizedben is játszódik. A sakkfigurákat, amik a plafonról lógnak le pedig óriási vétek lett volna kihagyni, hiszen ez adja meg, az igazi „vezércseles-esszenciát". Emellett régi könyveket, vezetékes telefont és nem utolsó sorban rengeteg alkoholos italt is elhelyeztek a szobában, ha esetleg valakinek kedve támadna eljátszani azokat a jeleneteket, amikor Beth igencsak illuminált állapotban szórakozik.

A lakosztályról pedig IDE kattintva tekintheted meg a fotókat.


A figyelmetekbe ajánljuk