Képes lesz  vércukor- és alkoholszintet is mérni az Apple Watch 8

A legfrissebb információk szerint az Apple Watch 8 hamarosan egy átfogó hardveres frissítést kap, melynek köszönhetően lehet, hogy képes lesz mérni a vércukor- és alkoholszintet, valamint a vérnyomást is.


A kiadvány a SEC-ben (az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete) talált néhány bizonyítékot arra, hogy az Apple a Rockley Photonics-ot használja fő beszállítóként az egészséggel kapcsolatos szenzorokhoz.

Az egészségügyi technológiával foglalkozó brit Rockley Photonics az Apple egyik legnagyobb segítsége ebben a procedúrában. Ugyanis az almás cég a legnagyobb vásárlója az angol vállalatnak, és egy megállapodás értelmében a jövőben is folytatni szeretnék az együttműködést.

Rockley Photonics olyan szenzorokkal foglalkozik, amelyek képesek a vércukorszintet, a vérnyomást, sőt még az alkoholszintet is mérni. Így nagy eséllyel előfordulhat, hogy a későbbi Apple Watch modellekben szintén megjelenhetnek az említett funkciók. Mi több, néhány információ szerint már 2022-ben elérhetőek lesznek ezek a szenzorok.

Ez viszont egybeesik az Apple Watch 8 megjelenésével, így valóban lehet arra esély, hogy a 8. generációs okosórákban már vércukorszintet, vérnyomást és alkoholszintet mérő funkciókat találhatunk majd.

A Rockley két modulon dolgozik, egy alap és egy továbbfejlesztett változaton. Az alap modell méri a tervek szerint az oxigéntelítettséget, a vérnyomást, a hidratációt, a test hőmérsékletét, míg a pro változat ezek mellett a vércukor, szénmonoxid, laktát és alkoholszint mérésére is képes lesz.

A vállalat a fejlett modult „high-end smartwatch" használatra szánja. A cég által kiadott ütemterv szerint mind az alap-, mind a pro modulok első generációja a következő év első felétől kerülnek piacra világszerte.

(telefonguru)

A figyelmetekbe ajánljuk