velence turisták
people gathering in a city during daytime

Belépőjegyet szedhetnek a turistáktól Velencében

Újra terítékre kerültek a turisztikai korlátozások.

Olasz lapértesülések szerint Velence azt tervezi, hogy 2022 nyarától belépődíjat fog kérni a látogatóktól, mellette pedig kvótákat is bevezet majd.

A La Stampa azt írja, hogy az olasz város, amely a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, a leendő látogatóktól azt is megköveteli majd, hogy előre lefoglalják a belépésüket. Ráadásul a város történelmi központjának főbejáratainál forgóajtókat helyeznek majd el.

A turisták beáramlásának ellenőrzésére irányuló intézkedéseket már évek óta vitatták, de a járvány 2020-ban megszüntette egy ideig a problémát.

Mivel az utazások idén lassan újraindultak, a korlátozások ismét napirendre kerültek, mivel a globális turisztikai központok megpróbálják korlátozni a tömeges érkezőket, hogy a látogatók és a lakosok számára egyaránt javítsák Velence élményét.

Az első korlátozás már múlt hónapban megszületett: Olaszország kitiltotta a nagy sétahajókat a Velencei-lagúnából a tömegturizmus miatt – mindez csak a kezdete lehet a szabályozásra irányuló törekvéseknek.

A La Stampa szerint az évszaktól és az adott napon várható turisták számától függően a velencei belépő ára 3 és 10 euró, nagyjából 1000 és 3500 forint között lehet.

A helyiek és a lakosok hozzátartozói és a velencei szállodákban szállást foglaló turisták a belépődíj alól mentesülnek majd.

velence lag\u00fana

Unsplash/Árpád Czapp

Marco Gasparinetti városi tanácsos szerint ez Velencét „vidámparkká" változtatja, és javaslata szerint csak a különösen zsúfolt területekre, például a Szent Márk térre kellene korlátozni a belépést.


A figyelmetekbe ajánljuk