hong kong felülnézetből

A vezetés, különösen a nagyvárosokban óriási kihívást jelenthet. Előfordulhat, hogy hatalmas dugókkal, késésekkel vagy éppenséggel felháborítóan magas parkolási díjakkal kell szembenéznünk – már ha talál az ember parkolóhelyet. Semmi sem ronthatja el gyorsabban a nyaralás önfeledt hangulatát, mint azok a feszült pillanatok, amikor azon stresszelünk, hogy eljutunk-e egyik helyről a másikra. Éppen ezért érdemes olyan úti célokat választani, ahol remek a tömegközlekedés és, ahol óriásiakat sétálhatunk!


Miért a gyaloglás a legjobb módja a városnézésnek?

Egy város megtekintése azért többről kellene, hogy szóljon, mint a főbb turistalátványosságok felkeresése és ugyanazoknál a gyorsétteremláncoknál való étkezés, amelyek hazánkban is megtalálhatóak. Ha igazán el akarsz merülni egy új kultúrában, akkor muszáj időt töltened azzal, hogy egyszerűen csak ott vagy. Ez pedig azt jelenti, hogy a helyi emberek között kell lenned, új ételeket kell kipróbálnod, és érdemes hosszú-hosszú órákat sétálnod.

New York

Unsplash

Az autózás elkerülése elengedhetetlen ahhoz, hogy mindent láss, amit látni szeretnél New Yorkban. A metrók, buszok, vonatok és a könnyen járható utcák segítségével mindenhová eljuthatsz anélkül, hogy egy pillanatra is autóba ülnél. Ráadásul rengeteg fontos látnivaló, mint például a Times Square vagy a Central Park kizárólag gyalogosan élvezhető.

Hongkong

Shutterstock

Hongkong nagy lépéseket tesz a gyalogosok érdekében. A város szinte minden része könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és sétálva, tehát a fontosabb látnivalókhoz való hozzáférés nem korlátozott.

Sőt, a város számos területét úgy alakították ki, hogy csupán gyalogosok járhassák. Ezek a részek pedig tele vannak fákkal és csodálatos zöldterületekkel, hogy kellemesebbé tegyék a mindennapi sétákat. Minden helyi szálloda rövid távolságra van az éttermektől, a bevásárlóközpontoktól és más népszerű célpontoktól, így számos remek hely közül választhatsz, ahol megszállhatsz, és ahonnan gyalogosan indulhatsz utadra.

Párizs

Unsplash

Néhány napos túra során mindent megnézhetsz, amit Párizs kínál, a történelmi emlékhelyektől a kisebb látnivalókig. A párizsi építészetre azonban érdemes több időt szánni, a városban lófrálás pedig a legjobb módja annak, hogy valóban mindent felfedezzünk.

Párizs egy régi, romantikus város, sok imádni való belső utcácskával, amelyeket nem autóknak, hanem embereknek terveztek. Így ha igazán vágyunk a francia életérzésre, messziről elkerüljük a négykerekű járműveket.

Sanghaj

Unsplash

Az egyik legjobb nagyváros a sétára nem más, mint a kínai Sanghaj. A város bővelkedik megfizethető szállodákkal, a gyalogos távolságra lévő nagyszerű étkezési lehetőségekkel és a kiváló tömegközlekedéssel. Így Sanghaj szinte könyörög azért, hogy sétálj!

A helyiek többsége inkább gyalogol, ami azt jelenti, hogy itt is a legtöbb utcát – hasonlóan Hongkonghoz – gyalogosoknak, nem pedig az autók számára tervezték.

A figyelmetekbe ajánljuk