Benagil.

Portugália Algarve régiója minden nyáron turisták ezreit vonzza a napfényben úszó, aranyhomokos strandjaival, idilli halászfalvaival, ősi erődjeivel és mesebeli kastélyaival, finom helyi ételeivel (és díjnyertes vörösborával), valamint lélegzetelállító természeti tájaival.


Az ország legdélebbi területének tengerpartját meredek mészkősziklák és sziklaalakzatok határozzák meg, amelyek között rejtett strandok és titokzatos barlangok találhatók, amelyek közül a leglátványosabb az Algavre régióban fekvő Benagil.

A Portimao és Albufeira városok között fekvő Benagil 20 millió év alatt alakult ki az erózió következtében.

Ami ennyire népszerűvé teszi ezt a helyet, az az esőzések által létrehozott természetes barlang, amelynek tetőablaka rengeteg napfényt enged be.

A tengeri barlangnak – amit lenyűgöző mérete és kupolaszerű belseje miatt gyakran katedrálishoz hasonlítanak – két bejárata van, amelyeket a hullámok folyamatos mészkősziklákhoz csapódó ütései alakítottak ki.

Benagil másik nagyon jellegzetes vonása – amely folyamatosan vonzza a látogatókat – a homokos strand, amelyet leginkább apálykor lehet élvezni.

Benagil része Algarve leghíresebb és legfestőibb túraútvonalának, a Hét függő völgynek is, amely egy part mentén vezető, lenyűgöző kilátást nyújtó ösvényen vezet végig. Biztonsági okokból a tetőablak körüli terület el van kerítve, de az ösvényről így is be lehet kukkantani a belsejébe. Ha szeretnéd megtapasztalni ezt a természeti csodát, csak akkor van rá esélyed, ha csónakkal, kajakkal vagy evezőlappal jutsz el oda.

Bár technikailag úszva is eljuthatsz a barlanghoz, ez nem ajánlott, mert a sziklás partvonal, a hullámok és a viharos tenger veszélyessé teheti az utat.

Amennyiben szeretnéd elkerülni a tömeget, akkor érdemes kora reggel vagy késő este odaérni. Algarve Európa egyik legnaposabb úti célja, így tavasszal és ősszel is élvezheted a régió csodáit.

Forrás: Travel + Leisure


A figyelmetekbe ajánljuk