Tel-Aviv tengerpart
Márciustól oltatlan turisták is beutazhatnak Izraelbe előzetes és érkezés utáni negatív teszttel. Fokozatosan megszüntetik az iskolások tesztelését is.

Március elsejétől oltottak és oltatlanok is beutazhatnak Izraelbe a világ minden részéből, amennyiben repülőgépre szállásuk előtt legfeljebb 72 órával negatív PCR-tesztet végeztek, és érkezésük után a repülőtéri PCR-tesztjük is negatív lett.

Ez azt jelenti, hogy újraindulhat a külföldi vendéglátóipar, megindulhatnak Izrael felé a repülőjáratok és a turistacsoportok.

A külföldre látogató izraelieknek indulás előtt nem kell majd tesztelniük, de visszatérésük után továbbra is el kell végezniük a PCR-tesztet, és addig házi karanténban kell maradniuk, amíg telefonon meg nem kapják a teszt negatív eredményét.

Naftali Bennett miniszterelnök és Nicán Horovic egészségügyi miniszter vasárnapi döntése szerint már csütörtökön, február 24-én megszüntetik a 12 év feletti tanulók heti kétszeri otthoni tesztelését, és két héttel később, március 10-től minden életkorban abbahagyják a gyerekek számára eddig kötelező otthoni vizsgálatokat.

Izraelben jelenleg jó a helyzet. Ez a megfelelő és dinamikus irányítás eredménye, s ezért most mi is nyitunk. Ugyanakkor ujjunkat a koronavírus-helyzet ütőerén tartjuk, és egy új variáns megjelenése esetén ismét gyorsan lépünk

– mondta Bennett az egészségügyi szakemberekkel tartott vasárnapi megbeszélésen.

Itt az ideje, hogy fokozatosan megnyissuk azt, amit a világon elsőként zártunk le

– mondta a miniszterelnök.

Izrael egyébként az oltások korai úttörőjének is számított, és az egyik első ország volt, ahol számos létesítménybe való belépéshez oltási igazolást, úgynevezett zöld igazolványt követeltek meg.

(MTI / Travel Daily)


A figyelmetekbe ajánljuk