plane window overlooking sea of clouds

Hagyd abba, amit csinálsz, és számolj el 10-ig. Ennyi időbe telik, amíg jobb repülőjegy-ajánlatot találsz.


Érdemes néhány percet szánni arra, hogy egy oda- és egy visszaút helyett két egyirányú repülőjegyet keressünk, hogy egy kis pénzt megtakarítsunk. Néha az oda-vissza út ára nem a legjobb elérhető ár, és megéri egy kis plusz időt szánni arra, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot, állítják a téma szakértői.

Két egyirányú jegy foglalása remek lehetőség arra, hogy két különböző útvonalat kombináljunk, néha különböző légitársaságokkal, és némi pénzt spóroljunk. További bónuszként néha, ha repülőjegy-hitelről van szó, olyan helyzetről, amikor nincs elég mérföldünk, vagy valamilyen más korlátozó fizetési formáról, akkor egy kicsit rugalmasabban foglalhatunk két egyirányú repülőjegyet a menettérti úttal szemben.

Van néhány eset, amikor jobb lehet oda-vissza utat foglalni, például nemzetközi járatokon és néhány olyan légitársaságnál (például a JetBlue és a United), ahol a kézipoggyászok nem szerepelnek a legolcsóbb viteldíjakban. Ha tényleg szükséged van csomagokra az utazásod során, néha előnyödre válhat, ha csak egy normál oda-vissza jegyet fizetsz egy olyan légitársaságnál, amely a legolcsóbb viteldíjakhoz ingyenes kézipoggyászt is ad.

Esetleg olyant válassz, ha erre nincs lehetőséged, amely egy kézipoggyászt és legfeljebb két feladott poggyászt tartalmazna plusz költség nélkül. A legfontosabb, hogy korán és gyakran nézzünk körül. Kezdjünk el korábban keresgélni, mint gondolnánk, hogy valóban kihasználhassuk az árcsökkenést, amikor az bekövetkezik.

Az is jó ötlet lehet, ha árjelzéseket állítunk be a Google-on bizonyos útvonalakra. Továbbá, ha van egy kis rugalmasságod abban, hogy mikor tudsz utazni, válaszd a hét közepén történő utazást, amikor az árak általában egy kicsit alacsonyabbak, mivel nem esik egybe a sok nagy üzleti utazással.

(Forrás: Travel+Leisure)


A figyelmetekbe ajánljuk