Velence.

Olaszország a héten feloldotta a COVID-19 vírussal kapcsolatos összes beutazási követelményt, lehetővé téve az utazók számára, hogy az országba látogassanak anélkül, hogy igazolniuk kellene a védőoltás meglétét, tesztelniük kellene magukat vagy bizonyítaniuk kellene a gyógyulásukat – közölte az ország Nemzeti Idegenforgalmi Hivatala.


A június 1-jén életbe lépett új szabályokkal Olaszország csatlakozik a többi olyan európai országhoz, amelyek feloldották a világjárvány idején érvényes utazási szabályokat.

2022. június 1-jétől Olaszországba való beutazáshoz már nem szükséges a Zöld Passz vagy azzal egyenértékű igazolás. A Covid-19-hez kapcsolódó valamennyi beutazási korlátozást feloldottuk

– írta honlapján a Külügyminisztérium és a Nemzetközi Együttműködés Minisztériuma.

Korábban az utazóknak a beutazáshoz vagy igazolniuk kellett, hogy a beutazástól számított kilenc hónapon belül teljes vagy emlékeztető oltást kaptak, vagy negatív COVID-19 tesztről szóló igazolást kellett hozniuk.

Az Európai Unió a múlt hónapban megszüntette a maszkokra vonatkozó előírást, de Olaszország továbbra is megköveteli az arcmaszk viselését a repülőgépeken és a tömegközlekedési eszközökön, például a nagysebességű vagy távolsági vonatokon és buszokon, legalább június 15-ig. A sebészeti maszkokat a színházakban, mozikban, koncerttermekben, fedett sporteseményeken és más szórakozóhelyeken tartott beltéri előadásokon is viselniük kell a látogatóknak.

Az Olaszországba való utazás megkönnyítéséről szóló döntés a nyári turistaszezon felfutásának idején született.

Forrás: Travel+Leisure


A figyelmetekbe ajánljuk