japán utca sétáló emberek

Japán a koronavírus-járvány miatti kétéves korlátozást követően fokozatosan megnyitja az országot a külföldi turisták előtt, akik azonban csak bizonyos feltételek mellett léphetnek be az országba.


Az újranyitás első szakaszában, június 10-től csak a szervezett utazásokon részt vevő látogatókat engedik be – közölte a Japán Turisztikai Ügynökség (JTA), hozzátéve, hogy a látogatókat kísérő idegenvezetőknek biztosítaniuk kell, hogy maszkot viselnek.

A túravezetőknek gyakran figyelmeztetniük kell az utazás során a turistákat a szükséges fertőzésmegelőzési intézkedésekre, beleértve a maszkok viselését és levételét. Még a szabadban is kötelező a maszkok viselése kifejezetten olyan helyzetekben, amikor az emberek közvetlen közelségben beszélgetnek.

Japán egyébként a világ egyik legszigorúbb határellenőrzését vezette be a járvány idején, megtiltva szinte minden nem helyi lakos beutazását. Ám, ahogy a világ többi országa is kinyitott, Japán is igyekszik lazítani a szabályokon.

Fumio Kishida miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy a határvédelmi intézkedéseket összhangba hozza más gazdag országokéval.

A kormány egyébként nemrégiben elkezdte enyhíteni a nagyközönség számára a szájmaszkokra vonatkozó iránymutatást, bár egyelőre mindenütt jelen vannak. Habár a baktériumok terjedésének megakadályozására és a pollenek kivédésére szolgáló maszkok viselése a koronavírus-világjárvány előtt is bevett szokás volt Japánban.

(traveldailymedia)

A figyelmetekbe ajánljuk