A Dove-ot, a Simple-t és a Sure-t is birtokló konglomerátum egyúttal azt is bejelentette, hogy nem fogják a jövőben a modellek fotóit nem fogják extrém módon szerkeszteni.


Az Unilever szépségápolási brandjeit, mint a Dove, a Simple, vagy a Sure, az utóbbi években sok kritika érte az utóbbi évben diverzitás és a reklámjaiban közvetített olykor káros üzenetek miatt. A cég most erre lépésként úgy döntött, hogy eltünteti a normális szót a különböző termékeikről, hogy ezzel is inkluzívabbak legyenek. 200 termék címkéjéről fog lekerülni a szó.

Az Unilever szépségápolási részlegének az elnöke, Sunny Jain elmondta, hogy ha a problémát ez ugyan nem is fogja megoldani, de egy fontos első lépés számukra. A jövőben azt ígérte, hogy komolyabban felveszik a harcot a káros sztereotípiákkal a szépségiparban. Első lépésként elkezdtek a saját portájukon sepregetni.

Emellett egy másik fontos változást is bejelentettek, ami kapcsolódik ehhez. Amikor a modellek reklámokban, plakátokon szerepelnek, a cégek általában durván szerkeszteni szokták a fotókat róla. Ilyenkor gyakran a bőrszínének a tónusát is megváltoztatják, átformálják picit az alakját. Szóval még a tökéletesnek mondott modellek se elég tökéletesek a Photoshop ördögének. Arra is ígéretet tett az Unilever, hogy a jövőben felhagy ezzel a gyakorlattal és csak szükséges mennyiségűt szerkeszt az ilyen képeken.

(Forrás: Dazed)


Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk