ufo

Óriási viszály folyik az amerikai kormánytisztviselők között abban a témában, hogy mennyi UFO-hírszerzési információt kell átadniuk a Kongresszusnak és a nyilvánosságnak – ennek középpontjában pedig egy állítólagos, nagyhatalmú titoktartókból álló csoport áll. Ezt mennyire lehet komolyan venni? Nos...


A Politiconak adott interjúkban kormányzati tisztviselők – akik nem meglepő módon névtelenségük megőrzése mellett nyilatkoztak – elmondták, hogy vannak olyanok a Pentagonon belül, akik nagyon érdekes és értékes információkat óvnak attól, hogy nyilvánosságra kerüljenek, miközben mások a védelmi minisztériumon belül és kívül is megpróbálnak fényt deríteni rá.

Fetisizálják a titkos társadalmukat. Komolyan veszik a dolgot, de nincs felelősségre vonhatóságuk. Zéró. Van egy egész csoportunk, akik nagyon részletesen ismerik ezt a témát, aminek nagy részét biztonsági okokból nem jelentették a Kongresszusnak

– mondta egy hírszerzési tisztviselő még a meghallgatás előtt, amely 1966 óta az első ilyen jellegű tárgyalás lesz. Ugyanis a Pentagon megnyitja az UFO-aktákat. Ezzel pedig lehetősége nyílik a világnak arra, hogy megtudja az igazságot minden idők egyik legnagyobb rejtélyéről.

Bár mindez nagyon kecsegtetőenhangzik, van egy másik, sokkal hétköznapibb aggodalom is a tisztviselők körében az ügyet és a vallomásokat illetően. Jobban aggódnak amiatt, hogy a ténylegesen megmagyarázhatatlan észleléseket összevonják a több ezer állítólagos UAP (Azonosítatlan légi jelenségekkel foglalkozó munkacsoport) észleléssel, amelyekről kiderül, hogy semmiségek.

De lehet, hogy ez a hozzáállás vezetett ahhoz, hogy a Trump- és a Biden-kormányzat alatt egyre több felhívás hangzott el az UAP-król szóló információk feltárására, ami azzal kezdődött, hogy 2017 végén stratégiai információk szivárogtak ki ezekről a furcsa jelenségekről, és odáig fajult, hogy a Védelmi Minisztérium 2021 novemberében létrehozta az UFO-kat tanulmányozó, a nyilvánosságnak szóló irodát.

De vajok ezekkel a tárgyalásokkal teljesebb képet fogunk arról kapni, hogy mit tud a Pentagon? Előbb-utóbb biztosan kiderül.

(Futurism)

A figyelmetekbe ajánljuk