Ezek az italok képesek csökkenteni a migrénes tüneteket

Ezek az italok képesek csökkenteni a migrénes tüneteket

Szinte minden második ember migrénnel küzd. Az elviselhetetlen fejfását pedig nehéz legyűrni, de vannak olyan természetes megoldások, amikkel enyhítheted a problémáidat. Íme, néhány ital, amelyeknek köszönhetően búcsút inthetsz a migrénednek!


Zöld tea

Az FDA szerint egy kis csésze zöld tea 30-50 mg koffeint tartalmaz, szemben az ugyanekkora adag kávéban található 80-100 mg koffeinnel. A sok koffein pedig ellensége a migrénnek. S bár a zöld tea sokak szerint segít enyhíteni a fejfájást, több kutatásra van szükség ahhoz, hogy kiderüljön, mindenki számára megelőzhetőek-e vele a migrénes rohamok.

Gyömbér tea

Egy koffeinmentes gyógytea, amely enyhülést nyújthat a migrénes időszakok esetén. A gyömbér tea a növény gyökeréből készül, nem pedig a leveléből. A migrén kezelésében a gyömbér talán a legjobban a hányinger és a hányás eshetőségét csökkenti, ami ekkor előfordulhat.

Zöld turmixok

Ha nem eszel elég leveles zöldséget, hiányozhat egy fontos B-vitamin, a folsav (B9-vitamin). Egy 2015-ös tanulmány ugyanis kimutatta, hogy a folsav csökkenti a migrénes tüneteket. További kutatásokra van azonban szükség annak megállapítására, hogy ennek a vitaminnak a kiegészítő formában történő szedése segít-e megelőzni a migrénes rohamokat. Ennek ellenére nem árt, ha a folsavat teljes értékű élelmiszerek formájában, például egy zöld turmixban visszük be a szervezetünkbe. Kísérletezhetsz különböző zöldekkel, például kelkáposztával vagy spenóttal, valamint bogyós gyümölcsökkel és növényi tejjel.

Szőlőlé

Egy fél csésze szőlőlé körülbelül 10 mg magnéziumot tartalmaz, ez pedig egy igencsak fontos ásványi anyag, amely összefüggésbe hozható a migrénes rohamok javulásával. A magnéziumhiány okozhat szabálytalan idegátvitelt, ami szerepet játszhat az erős fejfájásban. Felnőtt nőknek napi 310 mg és 320 mg magnéziumra van szükségük, míg felnőtt férfiaknak 400 és 420 mg közötti mennyiségre, életkortól függően.

 Víz

Nem szorul magyarázatra.

A figyelmetekbe ajánljuk