Így könnyíthetjük meg a mindennapjainkat a mesterséges intelligencia segítségével

Így könnyíthetjük meg a mindennapjainkat a mesterséges intelligencia segítségével

A mesterséges intelligencia egyre jobban begyűrűzik a hétköznapjainkba, kiváltva számos olyan rutinszerű vagy magas számítási igényű feladatot, amellyel nem szívesen foglalkozunk. Így van ez a beszédfelismerés területén is, amely az Alrite beszédfelismerő megoldás által a magyar nyelvű piacon is új kapukat nyithat.Az Alrite a Régens Zrt. fejlesztése, amely deep learning algoritmusok segítségével képes a beszédet kimagasló pontossággal szöveggé alakítani, leiratozni. Az alkalmazás 2020-as elindítását több éves intenzív kutatás-fejlesztés előzte meg az innovatív szoftverfejlesztő cégnél, annak érdekében, hogy az eddig nem tapasztalt pontosságot és szolgáltatási hátteret tudja biztosítani felhasználóinak. Mostanra már 18 ezer feletti a felhasználók száma, és a világ számos országából és üzleti területéről használják aktívan a mindennapokban.

Az Alrite alkalmazás 90% feletti pontossággal képes szöveggé alakítani a magyar, angol, német és spanyol nyelvű beszédet, legyen szó hang- vagy videóanyagokról.

Modern, felhasználóbarát felületével és széleskörű funkcionalitásával nagy mértékben megkönnyíti a mindennapi élet és az üzleti élet tevékenységeit. Feltöltött fájlokhoz vagy akár linkek által megadott YouTube videókhoz is tud leiratot készíteni, valamint időzített feliratot generálni hozzájuk. Ezek mellett elérhető az élő feliratozás funkció is, ami által a rendszer valós időben leiratozza vagy feliratozza az elhangzottakat, valamint alkalmazható a támogatott nyelvek közti automatikus fordítás is. Segítségével például akadálymentesíthető és tolmácsolható egy rendezvény, élő műsor vagy telefonhívás, de a továbbiakban rengeteg alkalmazási módot bemutatunk, ami által kiderül, hogy hogyan könnyítheti meg az életünket az Alrite beszédfelismerő.

Napjainkban a beszédfelismerési és diktálási megoldások az egyik legjobb produktivitást segítő és támogató applikációk. A kreatív ötletek többsége általában útközben, ingerekben és külső hatásokban gazdag környezetben születik és nem egy íróasztalnál. Így ha nem vagyunk számítógép vagy jegyzettömb közelében, és mobil készülékről kényelmetlennek találjuk nagy mennyiségű szöveg begépelését, az Alrite alkalmazás készségesen a rendelkezésünkre áll. Legyen szó egy sürgető határidőről, kényelmi szempontról, vagy hatékonyabb időkihasználásról, az Alrite segítségével szinte bárhol, bármikor elvégezhetjük teendőinket.

Például utazás vagy autóvezetés közben is bediktálhatunk e-maileket, beadandókat, és még csak a helyesírással sem kell törődnünk.

Az Alrite beszédfelismerő ugyanis a diktált szöveget automatikusan központozza a helyesírás szabályainak megfelelően, azonosítja továbbá a tulajdonneveket, a mondathatárokat és az írásjeleket is, valamint a különböző beszélőket is képes megkülönböztetni, melyet a leiratban kötőjellel jelöl.

A hétköznapi alkalmazása mellett vállalatok és szervezetek működését és munkafolyamatait is megkönnyítheti a használata. Például korszerűsítheti és automatizálhatja a jegyzőkönyvezést és jegyzetelést irodai vagy üzleti megbeszéléseken, tárgyalásokon, ahol az elhangzott információ rögzítése csak szorgos jegyzeteléssel vagy utólagos leiratozással lenne megvalósítható, ami esetenként külön munkakört igényelhet. Valamint például a távmunka alatti online meetingek leiratozására is tökéletesen alkalmas. A diktálás egyéb olyan munkakörökben is előnyös lehet, ahol munkavégzés közben a jegyzetelés vagy gépelés nem megoldható, például ipari vagy orvosi területen, vagy vezetés közben. A diktálásból készített leirat az információk rögzítése mellett a kereshetőség miatt is lehet elengedhetetlen, pl. utólag adott kulcsszavakra történő keresésekkel is feldolgozhatóbbá válik az információ. A már említett példákon túl újságírók, médiaszereplők is jól tudják használni egy elkészített interjú feldolgozása során.

A diktálás leiratozása mellett az Alrite másik legfontosabb funkciója a videóanyagok feliratozása. Az Alrite felületére feltöltött vagy linkkel megadott YouTube-videókhoz leiratot és milliszekundum pontosságúra időzített feliratot is hatékonyan és kitűnő nyelvhelyességgel generál az applikáció, ami tökéletesen illeszkedik a videóanyaghoz. Az automatikusan létrehozott felirat az alkalmazáson belül egyszerűen szerkeszthető, a program a bizonytalan szavak kiemelésével is segíti a szöveg feldolgozását és áttekintését. A videókhoz készített felirat által szélesebb körben fogyaszthatóvá válik az adott tartalom, ami növelheti a közönséget és kényelmesebbé teheti a megtekintést. Az Alrite komplex keresési funkciója révén lehetővé teszi a keresést egy vagy akár több fájlban egyidejűleg, így például a keresett szó vagy kifejezés előfordulási helyétől kezdve lejátszható egy videó vagy hanganyag. Ezáltal bármely videós tartalom könnyen kereshetővé válik, így például ha tudjuk, hogy hol maradtunk le egy meetingen vagy egy online órán, egyszerűen visszakereshetjük az adott részeket. Az alkalmazás továbbá lehetőséget nyújt a feliratok magyar és angol nyelv közötti fordítására, ami videós tartalmak, filmek vagy akár üzleti oktatóanyagok többnyelvűsítésére is kitűnő megoldást jelent.

Az Alrite web- és mobilalkalmazás ingyenes kipróbálásához csak egy egyszerű regisztrációra van szükségünk, ezt követően 1 órás anyagon tesztelhetjük a megoldás képességeit, és havonta megújuló ingyenes 30 perces időkerettel használhatjuk díjmentesen az alap funkcionalitást.

Az Alrite letölthető mobiltelefonra is a Google Play és Apple Store alkalmazás áruházakból, így a beszédfelismerőt zsebünkben is hordozhatjuk, és bárhol, bármikor élvezhetjük az előnyeit. (x)

A figyelmetekbe ajánljuk