person holding white plastic tube

Házilag készített koronavírus-vakcinákat, 5 év börtönre ítélték

A férfi évekig nem engedélyezett rák elleni vakcinákat is árult.


Egy washingtoni férfit öt év próbaidőre és 246 ezer dolláros pénzbírságra ítéltek, amiért saját, házi készítésű Covid-19 vakcináját árulta, amelyet a világjárvány legkorábbi napjaiban ajánlott fel injekcióként. A bíró elismerte, hogy börtönbüntetésre is ítélhette volna a férfit, de ehelyett a hosszabb próbaidő mellett döntött.

Johnny T. Stine, aki egy North Coast Biologics nevű, kis költségvetésű biotechnológiai céget alapított, felajánlotta, hogy 400 és 1000 dollár közötti összegért beadja az embereknek a nem engedélyezett Covid-19 vakcinát, már 2020. március 2-án, amikor az Egyesült Államokban még csak 102 azonosított Covid-19-es eset volt, és hat halálesetről volt tudomásunk.

Az olyan cégek, mint a Pfizer, a Moderna és a Johnson & Johnson által gyártott legális Covid-19 vakcinák teljes kifejlesztése és tesztelése a biztonságosság és hatékonyság biztosítása érdekében csaknem egy évig tartott. A vakcinák csodálatos eszköznek bizonyultak a súlyos megbetegedések és halálesetek megelőzésében a világjárvány idején.

Az 57 éves Stine olyan közösségi médiaplatformokon, mint a Facebook és a LinkedIn, hirdette vakcináját, ami felkeltette az FDA figyelmét, amely 2020 májusában értesítést adott ki cége ellen. De nem Stine szabályozatlan covid-19 vakcinája volt az egyetlen, amit a szövetségi hatóságok kifogásoltak. Stine rákos vakcinákat is árult, amelyekről azt állította, hogy meggyógyítják az embereket.


A figyelmetekbe ajánljuk