green frog iphone case beside black samsung android smartphone

Jön az Android 13, ezt érdemes tudni róla

Ha kíváncsi vagy az Android 13 megjelenési dátumára, vagy ha kíváncsi vagy, milyen újdonságok érhetik el a telefonodat a következő hónapokban, akkor ez a te cikked!


Egy újabb Android operációs rendszer van készülőben. A Google kiadta az Android 13 első előzetesét a fejlesztők számára, amely korai betekintést enged néhány közelgő funkcióba. És ahogy az lenni szokott, a pletykák további frissítésekről szólnak. A Google hivatalos szavai és a kiszivárogtatók spekulációi között már most sokat megtudhatunk arról, hogy az Android 13 hogyan építhet az Android 12 adatvédelmi funkcióira, a felhasználói felület javításaira és a Material You dizájnfelújításra. Bár a Google nyilvánosan nem árulta el az Android 13 konkrét megjelenési dátumát, az Android Developers blogon egy durva ütemtervvel szolgál a bevezetésről.

A Google márciusban fogja kiadni a második fejlesztői előzetest, majd júliusig minden hónapban megjelenik egy béta verzió. A júliusi béta a végleges tesztelésre szánt, majdnem végleges buildként szerepel. A precedensek alapján az Android 13 egy hónappal a végleges béta után debütálhat. Ez augusztus, de ha nem, akkor a szeptember egy nagyon biztos tipp. Ne feledjük, hogy a Google először a Pixel telefonjaira küldi az Android frissítéseket, és valószínűleg a pletykált Pixel 7-et is Android 13-mal fogja szállítani. Ha más Androidos telefonod van, például Samsung, Motorola vagy OnePlus, akkor valószínűleg várnod kell néhány hónapot az első megjelenés után, hogy megtapasztalhasd az Android 13-at.

Az Android 12 bevezetett egy kill switch-et, amellyel megakadályozhatod, hogy az alkalmazások hozzáférjenek a kamerához és a mikrofonhoz. Úgy tűnik, hogy az Android 13 tovább erősíti az adatvédelmi beállításokat. A Google Android Developers blogja szerint az Android 13 tartalmazni fog egy fotóválasztót. Ez azt jelenti, hogy amikor egy alkalmazás hozzáférést szeretne kapni a képeidhez és videóidhoz, akkor kiválaszthatod az összes helyett csak a megosztásra engedélyezett fotóidat. A Material You újratervezés volt az Android 12 sztárja, amely olyan UI színsémákat tartalmaz, amelyek automatikusan alkalmazkodnak a kiválasztott háttérkép alapján. Az Android Developers blog szerint az Android 13 még több szín testreszabhatóságot ad a Material You-hoz.

Az Android 12-ben csak a Google-alkalmazásokban működik az állítható színpaletta funkció. Az Android 13 azonban minden alkalmazásra kiterjeszti a funkciót, amennyiben az alkalmazások fejlesztői beleegyeznek abba, hogy alternatív, monokróm ikonokat tervezzenek. Az Apple iPhone-ok zseblámpái már évek óta kínálnak állítható fényerőt, de az Android elemzője, Mishaal Rahman pletykája szerint a Google végre integrálja ezt a funkciót az Android 13-ba, lehetővé téve némi testreszabást, amikor a telefont fényforrásként használjuk. Rahman szerint azonban sok jelenlegi Android nem rendelkezik a funkció használatához szükséges hardverrel. Talán a pletykált Pixel 7-ben lesz. Ha viszont Samsung telefonnal rendelkezik, a Samsung szoftveres felülete, a One UI már lehetővé teszi a zseblámpa fényerejének beállítását.

(Forrás: CNET)


A figyelmetekbe ajánljuk