Egy török zászló.

Törökország a világjárvány ellenére 16 millió külföldi turistát fogadott 2021 első nyolc hónapja alatt. Ebből az augusztusi külföldi látogatók száma mintegy 4 millió fő volt.


Törökország megosztotta a legfrissebb számokat és részleteket a vakcinaadagolásról és az augusztus 31-ig érkezett turisták számáról. 2021. október 8-ig a 83 millió fős ország 55 millió lakosa kapta meg legalább az első oltást – írja a Travel Daily.

Az indiai török nagykövetség által a múlt hónapban kiadott legújabb utazási irányelvek szerint a WHO vagy a török kormány által jóváhagyott dózisokkal teljes mértékben beoltott utasok mentesülnek a kötelező karantén alól, feltéve, hogy az utolsó oltás óta legalább 14 nap eltelt. Az utazóknak magukkal kell vinniük egy negatív SARS-CoV-2 PCR igazolást, amelyet 72 órával az érkezés előtt készítettek.

A COVID-19 ingadozó globális forgatókönyve ellenére Törökország a turisták és a turizmushoz kapcsolódó vállalkozások számára kidolgozott iránymutatásokkal és protokollokkal igyekszik kézben tartani a járványhelyzetet. Ennek köszönhetően a törökországi turistaforgalom továbbra is jónak mondható. Törökország "Biztonságos turizmus tanúsítási programja" egy sor olyan intézkedést határoz meg, amelyeket a török állampolgárok és az országban nyaraló nemzetközi látogatók szállítása és szállása tekintetében a szolgáltatóknak meg kell tenniük.

A statisztikák is alátámasztják az előbb leírtakat, amelyek szerint a 2021-es év első 8 hónapjában összesen 16 millió turista látogatott az országba. A nyári hónapok kifejezetten erősre sikeredtek ebből a szempontból, mivel csak augusztusban 4 millió külföldi látogató tette tiszteletét Törökországban.

A figyelmetekbe ajánljuk