Beelőzték az oroszok Tom Cruise-t: október elején már a világűrben forgatnak
Ugyan a színész tavaly azt állította, hogy már idén októberben elkezdődik a forgatás, azóta semmilyen hír nem érkezett. Bezzeg az oroszok.

Tom Cruise és Elon Musk nem biztos, hogy kitörő lelkesedéssel kezdi a hetet. Cruise már tavaly bejelentette, hogy idén ősszel egy SpaceX-űrhajóval célba veszi az űrt és a Nemzetközi Űrállomást (ISS), hogy leforgassa a történelem első világűrben készült filmjét. Úgy tűnik, ehhez Oroszországnak is volt egy-két szava, és minden bizonnyal szépen meg is fúrják a színész terveit.

Míg az amerikai produkció forgatási dátuma a mai napig nem ismert, addig az orosz Klim Shipenko filmrendező által vezetett stáb már a jövő hónapban elindul az ISS fedélzetére, hogy eltöltsön 12 napot a világűrben – írja a Variety.

A tervek szerint aThe Challenge című film forgatására már október 5-én elkezdődik. A stáb tagjai a Jurij Gagarin Űrhajós Kiképző Központ gyorstalpalóján vettek részt közel egy évig.

ISS

Shutterstock

A kiképzés után pedig egy orvosi és biztonsági szakértőkből álló testület zöld utat adott a 12 napos küldetésüknek.

A projekt az Orosz Szövetségi Űrügynökség és a Channel One közszolgálati televízió együttműködésében készül, a felküldött űrhajó pilótája pedig a veterán űrhajós, Anton Shkaplerov lesz.


A figyelmetekbe ajánljuk