A Tesla logója.

A Tesla sosem volt túl jó a határidők betartásában, így nem lenne meglepő, ha a vállalat ambiciózus elektromos pickupja – a Cybertruck – késne egy kicsit. Nemrégiben ugyanis a 2022-es gyártási ütemtervre való hivatkozást törölték a weboldaláról.


A Cybertruckot eredetileg 2019-ben jelentették be, és a Tesla azt ígérte, hogy a jármű 2021 végén gördül le a gyártósorokról. Aztán még az év augusztusában a teljes gyártást valamikor 2022-re halasztották. Most úgy tűnik, hogy ezt a határidőt is elengedték.

Amint azt az Edmunds elsőként kiszúrta, a Tesla Cybertruck oldalának rendelési oldala korábban ezt közölte a vásárlókkal: „A konfigurációját 2022-ben, a gyártás közeledtével tudja majd befejezni". Most már csak annyit ír: „A gyártás közeledtével befejezheti a konfigurációját", az oldal archívumaiból pedig kiderül, hogy az évszámra való hivatkozást 2021 decemberének vége felé eltávolították.

Sok tényező hozzájárulhat a késéshez. Ezek közé tartoznak a külső kihívások, mint például a folyamatban lévő világjárvány és a globális chiphiány (amely minden autógyártót érintett), valamint a Cybertruck-specifikus problémák. A jármű nem mindennapi formája minden bizonnyal egyedi tervezési kihívásokkal jár.

A Tesla ugyan megengedheti magának, hogy egy kicsit késlekedjen, de a vállalat ezzel azt kockáztatja, hogy potenciális ügyfeleket veszít a felfutóban lévő versenytársak miatt. A jármű jövőjéről azonban hamarosan többet fogunk megtudni. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója megígérte, hogy a vállalat következő eredménybeszámolóján megosztja a Cybertruck „termék ütemtervének frissítését". Ez január 26-án lesz esedékes.

Forrás: The Verge

A figyelmetekbe ajánljuk