Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: Rico Nasty - Nightmare Vacation

A még mindig csak 23 éves Rico Nasty az elmúlt évek egyik legizgalmasabb előadója volt fantasztikus mixtape-jei révén, végre pedig megérkezett az első hivatalos stúdiólemeze is. A hip-hopot nagyon erős metál hatásokkal keverő, a tüdejét minden második számon kiordító rapper színes, már-már rajzfilmbe illő személyiségével és sajátos extrém megjelenésével a műfaj egyik legüdébb színfoltja.

Új albumán megtaláljuk a tőle megszokott agresszív, üvöltözős bangereket, ugyanakkor sokkal több elektronikuszenei hatást találunk a lemezen, mint a hip-hop Joan Jettjének korábbi anyagain. Megmerítkezik az egyre menőbbnek számító hyperpopban is a zsáner nagyágyúinak számító 100 gecst segítségül, akik több dalon is dolgoztak producerként. Ha most ismerkedsz csak Rico Nasty-vel, ez az album ideális alapanyag hozzá, ugyanis felvonultatja a rapper minden erősségét, jól építve be izgalmas kortárs trendeket a zenéjébe egyúttal.

Ezeket a lemezeket is csekkold!

A kanadai énekes-dalszerző grandson bemutatkozó nagylemezén egy jobb jövő reményét keresi minden idők egyik legrosszabb évében.


A The Internet basszusgitárosa, Steve Lacy váratlanul kiadott egy új szólólemezt régi dalaiból, amiket még középiskolásként írt. Egészen irigylésre méltó, mennyire jó dalokat írt már ennyire fiatalon.


Az ukrán-amerikai Your Old Droog, akiről sokáig azt hitték, hogy Nas álnéven, annyira jól rappelt, új lemezén kelet-európai gyökereiben merül el, annak hangzását segítségül hívva.

A hét dala: 100 gecs - sympathy 4 the grinch

Olyan sok dal van arról, mennyire jó dolog a karácsony, hogy a változatosság kedvéért ideje volt már, hogy valaki írjon egy olyant is, amiben nem. Szerencsére a 100 gecsre számíthatunk, akik megírták a definitív karácsonyutáló számot, méghozzá a hyperopotól megszokott éles váltásokkal és humorral. A dal olyan simán vált ska és poppunk között folyamatosan, mintha mindig is összetartozott volna ez a két összeférhetetlennek tűnő műfaj.

A mókás számban az együttes tagjai ajándék nélkül maradnak karácsonykor, ami a világ legnagyobb igazságtalansága, hisz egész évben nagyon jók voltak. Ez az árulás pedig nem maradhat bosszú nélkül. Saját kezükbe véve a sorsukat autóba pattannak, hogy kirabolják a Télapót. Elvégre ami jár, az jár.

Ezeket se hagyd ki!

The Weeknd kiadta gigantikus slágerének, a Blinding Lightsnak a remixét, méghozzá Rosalía vendégszereplésével, aki tökéletesen egészíti ki az eredetit. Kaptunk bónuszdalokat Aminé és Rina Sawayama idei kiváló lemezéhez, a clipping. pedig írt egy jópofa hanukadalt.

16 új dallal frissült a Hamu és Gyémánt új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!


A figyelmetekbe ajánljuk