Szingapúr a 22. században – látványos terven, hogyan mentenék meg a bolygót
A szingapúri WOHA építészeti iroda egy futurisztikus, fenntartható városképet mutatott be, ahol a városlakók és a természet egy regeneratív, önellátó körforgásos rendszerben egészítik ki egymást. Felhívva ezzel a figyelmet arra, hogy a bolygónk súlyos természeti katasztrófák előtt áll, amelyek a súlyosbodó éghajlatváltozás miatt csak fokozódni fog.

A Szingapúr 2100 elnevezésű vízió azonban emlékeztet: az emberiség számára van még remény az éghajlat megváltoztatására, amennyiben gyorsan cselekszik.

Szingapúr a 22. században 

A Szingapúr 2100 tervezete sürgős intézkedéseket javasol, amelyben kulcsfontosságú a városok átalakítása. Ezeket a rendelkezésre álló terveken, innovációkon és technológiákon keresztül változtatnák meg, és alakítanák át a mobilitási infrastruktúrát.

A közel 15 perces videóban a WOHA részletesen bemutatja, hogyan is képzelik el Szingapúrt (és más városokat) a 22. században. A terv alapja, hogy az ember és a természet egy körkörös, fenntartható rendszeren belül élhessen, amely a lakók életminőségét is javítja, úgy, hogy az ne okozzon kárt környezetében.

A jövőben a munkavégzésre, játékra vagy lakhatásra szánt területeket felváltják a többfunkciós terek. A munka és az oktatás nem kizárólag íróasztalhoz kötött. A munkahelyek rugalmasak és alkalmazkodóak lesznek, az „új" város pedig olyan létesítményeket biztosít, amelyek arra ösztönzik a lakókat, hogy aktívak maradjanak, és időt töltsenek a természetben, az otthonukban és a hozzájuk közelálló emberekkel egyaránt.

Mindez így nézne ki Szingapúrban a WOHA tervei szerint:


A figyelmetekbe ajánljuk