Kutya szelfi

Megvadult robotok ezúttal nincsenek, helyette aranyos képek és sok jutalomfalat.


Simone Giertz nevét és szerkezeteit pár évvel ezelőtt ismerhette meg az internet. A 29 éves feltalálónőnek a hírnevet nem valamilyen szabadalmat kapott, praktikus találmány hozta meg, inkább pont ellenkezőleg: haszontalan, béna robotokat készít a mindennapi rutinokhoz. Az egyik nagy kedvencek között van a pofozós vekkere, ami gyengéd mozdulatokkal ébreszti fel a hétalvókat is a legmélyebb álmukból:

A másik felkapott alkotása egy divatértő, precíz robot volt, aki megteszi azt a szívességet, hogy a legjobb tudása szerint kirúzsozza az illetőt, amíg ő fontosabb dolgokkal van elfoglalva.

Azonban hiába Giertz sikere, már ő is úgy nyilatkozott, hogy ennyi idő után szeretne valamilyen hasznos dolgot gyártani, még ha imádják is a rosszabbnál rosszabb találmányait.

A legújabb ötlet már jóval kedvesebb

Egy feltaláló munkájára még kedvezően is hathat a karanténidőszak, hiszen a szabadidejét 100%-ban az aktuális ötletével töltheti. Így tett Giertz is, aki az otthoni perceiben a kedvencét és magát is meglepte legújabb szerkezetével:

egy legóból készített fotófülkét alkotott kutyájának, Pavlovnak, aki jutalomfalatokért cserébe jobbnál jobb képeket készít gazdájának.

A lego darabok gondos kirakása után pedált és az áramköri lapjait egy csemegeadagolóhoz és egy kamerához rögzítette. Ha Pavlov pedált lenyomja, mindkettő elindul. De Giertz szerint sok jutalomfalatot kellett biztosítani Pavlovnak, hogy a tökéletes képek elkészülhessenek végül.

„ Ő csemegét, én egy fényképet kapok, mindenki boldog"

– mondta Giertz a videóban.

És most végre senkit nem csapkodott vagy kent össze egy megvadult robot.

A figyelmetekbe ajánljuk