bts és robotkutya

A BTS beugrott egy táncra a Boston Dynamics robotkutyái mellé

A 2020-as évzáró buli után újabb tánccal rukkolt elő a Boston Dynamics robotcsapata.

Ezúttal viszont nem az újévet köszöntötték, hanem a Hyundai-al kötött új megállapodásukat. A koreai vállalat ugyanis felvásárolta a múlthéten a SoftBanktól a cég 80 százalékát, nagyjából 1,1 milliárd dollárért. A Hyundai így abszolút többségi tulajdonossá vált, és teljes lendülettel kezdheti meg a robotikai fejlesztéseit.

A kellő figyelem érdekében pedig előhúzta a szintén dél-koreai fiúegyüttest, a BTS-t, hogy közösen ünnepeljenek a robotokkal egy tánc erejéig. Ugyan most Spot, a robotkutya a főszereplő, és nem kerül elő mindenki, de egy kifejezetten bonyolult, és látványos tánccal rukkoltak elő.

Amellett, hogy mindez jópofának tűnik, a robotika fejlődését is segíti egy hasonló koreográfia: Spot betanításához egy teljesen új szoftvert kellett írni, amelyet a Boston Dynamics azóta meg is osztott a tulajdonosok között is, így ők is tudnak ugrabugrálni a robotkutyáikkal.

A Hyundai-nak nagy tervei vannak a robotok terén, ezért is fektettek bele ekkora összeget. Valószínűleg a Boston Dynamics új gyártási és logisztikai robotok létrehozásában segít majd, ami ugyan annyira nem szórakoztató, mégis rendkívül hasznos lehet a jövőben.

(CNET)


Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk