retro Porsche
Nem sok mindenkinek adatik meg, hogy olyan legyen mint Robert Redford volt az 1960-as években, de legalább azt az autót vezetheti valaki, amit ő vezetett abban az évtizedben.


A tervek szerint a jövő hónapban kerül árverésre az egykoron a színész tulajdonában lévő 1964-es Porsche 904 GTS a Bonham's aukciósház Les Grandes Marques du Monde a Paris elnevezésű aukcióján – írja a Robb Report. A jármű nem csak egykori tulajdonosa miatt figyelemre méltó, hanem a korszak egyik legszebb versenyautójának csodálatosan karbantartott példánya is.

Miután a Porsche az 1962-es szezon végén kiszállt a Forma-1-ből, úgy döntött, hogy elkezd a sportkocsikra koncentrálni. Az eredmény a 904 GTS volt, egy gömbölyded rakéta kerekeken, amelyet egy középre szerelt négyhengeres motor hajtott.

Az autó mindössze két évig versenyzett, de nem volt ok szégyenre, mivel nagyszerű eredményeket ért el olyan klasszikus versenypályákon is, mint Spa, Nürburgring vagy a Le Mans.

Bohams

Redford példánya egyike annak a mindössze száz közúti használatra engedélyezett példánynak, amelyet a Nemzetközi Automobil Szövetség követelményeinek megfelelően építettek. A különleges példány a 904 012-es alvázszámmal, ezüstszínű kivitelben gördült le a gyártósorról, de könnyű üvegszálas karosszériáját az 1990-es évek elején végzett felújításakor írzöldre festették.

Bohams

Belül a lecsupaszított belső tér mellett kék ülések találhatók, versenyzői hevederekkel. A hátsó karosszéria alatt egy korhű 2,0 literes 911-es motor található, amely megegyezik azzal a motorral, amely az utolsó 904-esekben is megtalálható volt.

Bár az autó motorját kicserélték egy jobb állapotban lévőre, az eredeti transaxle még mindig megtalálható benne.

Bohams

A modell 1964 januárjában hagyta el a Porsche zuffenhauseni gyárát, és még abban az évben versenyeken is indult.

Redford két évvel később szerezte meg az autót, és egy évtizedig meg is tartotta. Azóta több gyűjtő kezén is megfordult, míg végül Belgiumban kötött ki.

Bohams

Az árverés február 3-án lesz, de jobb előre felkészülni arra, hogy nem lesz olcsó mulatság: a Bonhams várakozásai szerint az autó valahol 1,5 és 1,7 millió dollár, azaz nagyjából 463 és 525 millió forint között fog elkelni.


A figyelmetekbe ajánljuk