Porsche logo

Azoknak a gyűjtőknek, akik a Porsche 918 Spyder rövid, kétéves gyártási időszaka során lemaradtak a modellről, most lehetőségük van arra, hogy megszerezzék a keresett verdát a használt autó piacon.


A szóban forgó, mindössze 1555 kilométert futott, 2015-ös Porsche 918 Spyderre december 23-ig, csütörtökig lehet licitálni a CollectingCars.com oldalon. A plug-in hibrid-csoda már most rengeteg érdeklődőt vonzott, a legmagasabb licit nagyjából 7700 dollárról több mint 1,2 millió dollárra (2,5 millió forintról 391 millió forintra) emelkedett pár nap alatt. Ez több mint a modell eredeti, 845 000 dolláros (275 millió forint) egykori alapára.

A lelkesedés persze várható volt. A 918 Spyder a kezdetektől fogva egyértelműen kilógott a sorból. A villámgyors kabrió 2015-ös debütálásakor a márka legnagyobb teljesítményű és legdrágább szériaautója lett.

A versenysportból származó 4,6 literes szívó V8-as motorból és mindkét tengelyen elhelyezett villanymotorokból álló hajtáslánc a hírek szerint 887 lóerőt és 944 lábnyi nyomatékot képes leadni a hétfokozatú PDK duplakuplungos sebességváltón keresztül. A Porsche szerint az autó 2,6 másodperc alatt képes nulláról 62 km/órás sebességre gyorsulni.

A Porsche 2013 és 2015 között mindössze 918 darab Spydert gyártott, ami különösen ritkává teszi ezt az újszerű állapotban lévő modellt.

A platinaezüst fényezésű autó fekete bőrbelsővel rendelkezik, amelyet élénkzöld berakások egészítenek ki. A négykerekű alapfelszereltségéhez két, speciális tárolórekeszt tartalmazó tetőpanel, valamint könnyű LED-es fényszórók és a Porsche csúcstechnológiás kommunikációs rendszere is tartozik.

Forrás: RobbReport

A figyelmetekbe ajánljuk