privát sziget
A Four Seasons első privát szigetre épült beruházása az amerikai kontinensen már két éven belül elkészülhet.

A luxusszállodai csoport egy szerdán megosztott közlemény szerint 2024 második negyedévében tervezi megnyitni új ingatlanát a Közép-Amerika keleti partján található Belize partjainál – írja a Robb Report. A Caye Chapel névre keresztelt privát szigetközösség 24 tengerparti rezidenciát és egy 104 kulcsos üdülőhelyet foglal majd magába, víz feletti bungalókkal.

Four Seasons Hotels and Resorts / Caye Chapel

Az eldugott oázis kizárólag a sziget privát repülőgép- és hajóflottáján keresztül lesz megközelíthető. Ez illik is képbe, mivel az ingatlan egy védett tengeri természetvédelmi területen fekszik, a Belize-i korallzátony szélén. A zátony a nyugati félteke legnagyobb ilyen jellegű zátonya, amely az UNESCO világörökség része.

Four Seasons Hotels and Resorts / Caye Chapel

A Four Seasons elmondása szerint az üdülőhelyet és a rezidenciákat úgy tervezték, hogy „Belize természeti szépségét és az általa kínált egyedülálló élményeket megóvja és ünnepelje".

Ami a vízi sportokat illeti: kajakozás, a SUP-ozás, sárkányhajózás, vitorlázás és jetskizés is lesz. Emellett egynapos sznorkelezésre is be lehet nevezni a fent említett zátonyhoz, de búvárkodhatunk is.

Four Seasons Hotels and Resorts / Caye Chapel

Ezen kívül az üdülőhelyen lesz egy kilenclyukú, megfordítható golfpálya egy háromrészes pályává alakítható gyakorlótérrel, valamint egy teljes körű szolgáltatást nyújtó spa és egy Sunrise Sanctuary nevű wellnessközpont is. Utóbbi jóga- és meditációs stúdióval, tükörmedencével, beltéri-kültéri edzőteremmel, sportpályával, csillagvizsgálóval és túraútvonalakkal ellátott természetvédelmi területtel egészül ki.

A kicsik is csatlakozhatnak a szórakozáshoz: a Fortban, a gyerekekre összpontosító oktatási és kalandközpontban a fiatalok búváriskolában, a szigeten kívüli vadon élő állatokkal kapcsolatos túrákon, interaktív vízi parkban és biokertészeti tanfolyamokon vehetnek részt. A szállodalánc szerint minden tevékenységet úgy terveztek, hogy segítsék a gyerekeket a természet megismerésében.

Four Seasons Hotels and Resorts / Caye Chapel

Mindezek tetejébe a Caye Chapel számos étkezési lehetőséget kínál majd: lesz egy vízparti sushi és omakase étterem, egy egész napos tenger gyümölcsei étterem, egy „farmtól az asztalig" étterem és egy bár, ahol csúcsborokat és szeszes italokat kínálnak. Természetesen a medence melletti étkezésre és a rezidencián belüli étkezésre is lesz lehetőség.

Four Seasons igyekszik a szigetre is vigyázni: a terület 10 százaléka ad majd otthont a strukturális fejlesztéseknek, a fennmaradó részt pedig természetvédelmi területeknek és a szabadtéri élményeknek szentelik. A birtokon lesz egy természetvédelmi központ is, amit a híres tengerkutatóról, Jacques-Yves Cousteau-ról neveznek el.


A figyelmetekbe ajánljuk