aston martin helikopter

Az Airbus és az Aston Martin közös járművéből mindössze 15 darab készült, viszont olyan gyorsan elkapkodták, hogy a két cég úgy döntött, hogy újabb 15 darabot legyárt, így végül 30 darabos limitált kiadás lesz összesen.


Az Airbus Corporate Helicopters (ACH) 2020-ban az Aston Martin Lagondával együttműködve egy limitált szériás, James Bond-szerű helikoptert mutatott be. Az elbűvölő ACH130 Aston Martin Editiont az Aston Martin DB11 ihlette, mindössze 15 példányra limitálták.

Az elmúlt két év során a repülőgépgyártónak egy kivételével mind a 15 különleges kiadást sikerült értékesítenie, a megrendelések Délkelet-Ázsiából, Európából, Latin-Amerikából, Új-Zélandról és Észak-Amerikából érkeztek. A különleges kiadású vezetői helikopterre olyan jó volt a fogadtatás, hogy a két vállalat úgy döntött, hogy a folyamatos érdeklődésre való tekintettel az ACH130 Aston Martin Edition második szériáját is legyártják további 15 példánnyal.

Az ACH130-alapú különleges kiadás második szériája megegyezik majd az eredetivel, amelyet 2020-ban, az Aston Martin és az Airbus egyéves közös munkája után indítottak útjára. Ez azt jelenti, hogy négyféle, a DB11 által inspirált és az Aston Martin tervezői által megalkotott belső és külső dizájn közül lehet majd választani.

aston martin airbus helikopter

Aston Martin/ Airbus

A színösszeállítások között szerepel a Stirling Green, amely átmegy Jet Blackbe Skyfall Silver akcentusokkal, a Xenon Grey, az Arizona és az Ultramarine Black. Belül az üléseket és az ajtókat rugalmas bőr borítja, amely választható Oxford Tan, Pure Black, Cormorant vagy Ivory színben.

Ezt egészíti ki a hozzá illő ultra-szarvasbőr, amely az utastér többi részét borítja. Az Aston Martin logó a fejtámlákon dombornyomottan található. A helikoptert egy Arriel 2D sugárhajtómű hajtja, amely 952 tengelyteljesítményt biztosít felszálláskor, ami 134 csomós (154 mph) utazósebességet biztosít. A helikopter akár hat utast is szállíthat, és akár négy órán át is a levegőben maradhat egy teljes üzemanyagtartállyal.

(Forrás: Luxury Launches)


A figyelmetekbe ajánljuk