pár kézfogás

A párkapcsolatok körül rengeteg tévhit kering, ideje rendbe tenni ezeket.A párkapcsolatokról és a házasságról gyakran vélekedünk úgy, hogy ha egyszer megtaláltuk párunkat, hátra is dőlhetünk, nem vár ránk több magányos, szomorú perc ezután. Amikor azonban a valóságban nem egészen ez történik, megijedünk. Milyen mítoszok tartják életben a megugorhatatlan elvárásokat?

1. Egy kapcsolatban nem érezhetünk elutasítást

Amikor két ember különböző igényekkel egy párkapcsolatba kezd, elkerülhetetlen a másik elutasítása egy adott ponton. A lényeg, hogy a pár tagjai ezután beszélni tudjanak érzéseikről és próbálják meg a másik fájdalmát enyhíteni.

2. Nagyon könnyű közel kerülni valakihez

Ahhoz, hogy igazi intimitás teremjen egy párkapcsolatban, igazából arra van szükség, hogy a tagok kilépjenek komfortzónájukból és közel kerüljenek a másikhoz.

3. Egy párkapcsolatban az a jó, ha minden érdeklődés közös

Nem árt, ha néhány dolog összeköti a pár tagjait, de ezek lehetnek egyszerű tevékenységek is, mint a séta vagy a közös filmnézés. Nem kell minden érdeklődés fedje egymást.

4. Egy kapcsolatban nem szabad veszekedni

A konfliktus a kapcsolatokban abból adódik, hogy a két fél másképp látja a dolgokat és más dolgokat tart fontosnak. Ez a természetes eredménye annak, amikor két ember nagyon közel kerül egymáshoz.

5. Mindkét tag ugyanúgy jön ki egy vitából

Egy vitatkozás után előfordulhat, hogy az egyik tag máris ölelkezni szeretne, míg a másiknak időre van szüksége ahhoz, hogy feldolgozza a sérelmeket.

6. Ha nincs jó szexuális élet, akkor nem jó a párkapcsolat sem

Előfordulhat, hogy a szexuális élet egy darabig hiányzik a kapcsolatból, vagy nem elég kielégítő. Ez nem azt jelenti, hogy fel kell adni, le kell mondani róla. Ha van ilyen probléma, az a jó, ha szóba kerül.

7. Aki párterápiára megy, annak óriási problémái vannak

Párterápiára azok mennek, akik elakadtak valamilyen nehézség megoldásában és szeretnének segítséget kérni. A pár tagjai jobb kommunikációt és megküzdést sajátíthatnak el általa.

8. A pár tagjainak folyton-folyvást együtt kell lenni

A párkapcsolatban két egyén vesz részt, ezért jót tesz, ha mindkét félnek van néha ideje magára. Ha valaki túl nagy nyomást helyez a másikra annak érdekében, hogy folyton együtt legyen vele, az könnyen taszítóvá válhat.

9. Egyet kell érteni a vallásban és politikában

Mivel a pár tagjai különböző emberek, nincs semmi baj azzal, ha eltérő nézeteik vannak. Ha tisztelettel fordulnak egymás felé, el tudják fogadni a másik nézeteit, érdeklődését.

10. Ha van egy nagy elakadás, akkor véget kell vetni a kapcsolatnak

Manapság gyakori elképzelés az, hogy a megoldhatatlannak látszó problémák esetén szakítani kell. Ilyen esetekben, ha a pár együtt akar maradni, együtt fog maradni. Megpróbálhatnak többet beszélni, könyveket olvasni a megoldásról, vagy kipróbálhatják a párterápiát is.

(Forrás: Psychology Today)

A figyelmetekbe ajánljuk