pár férfi nő

Ezek szükségesek egy jobb párkapcsolathoz

A szakemberek szerint néhány dolog fejlesztésével hosszú távon megtartható egy párkapcsolat, vagy egy házasság.



A pároknak van, hogy nem kell párterapeutákkal konzultálni ahhoz, hogy megtartsák kapcsolatukat, főleg, ha jelenleg nem él át krízist a párkapcsolat.

Elég lehet, ha lefektetnek néhány alapszabályt vagy értéket, ami mentén megtarthatják kapcsolatuk integritását.

Egy idő után rájövünk, hogy általában jó ötlet úgy kezelni a másik embert, ahogyan azt szeretnénk, ha velünk bánnának.

Természetesen ezt betartani nem ilyen egyszerű. Mivel a házasságok több mint fele válással végződik, nyilvánvaló, hogy az emberek nem tartják be ígéreteiket, nem ragaszkodnak gondolkodásmódjukhoz, mint ahogy az emberek nem étkeznek egészségesen, még akkor sem, ha tudják, mi a jó nekik.

A családi örökségünk, a "csomag", amit hozunk, a szorongásaink ráadásul mind-mind hátráltatnak abban, hogy helyesen cselekedjünk egy kapcsolatban.

A házasság, kapcsolat olyan, akár egy villámhárító, amely elnyeli a feszültséget. Emiatt elmondható, hogy a legtöbb házasságban vannak problémák, és ez természetes. A kapcsolat fenntartásához azonban motivációra, jóakaratra lesz szükségünk.

Az sem árt, ha képesek vagyunk lépésről-lépésre megfigyelni önmagunkat, hibáztatás nélkül.

Mi vezetett a problémához? Hogyan reagáltunk rá? Mit érzünk ilyenkor?

Egy kapcsolatban nagyon fontos a gyakorlás is. A párválasztás után nem dőlhetünk hátra, kitartóan gyakorolnunk kell. Gyakorolhatjuk a játékosságot, a nagylelkűséget és a nyitottságot. Gyakorolhatjuk azt, hogy kiállunk magunk mellett úgy, hogy nem bántjuk a másikat, ezt nevezzük asszertivitásnak.

Ha változtatni szeretnénk, kicsiben kezdjük. Egy apró lépéssel, egy új szabállyal, érték kihangsúlyozásával, önmagunk megfigyelésével, vagy a gyakorlással például.

(Forrás: Psychology Today)

A figyelmetekbe ajánljuk