Egy drón a naplementében.

A drónok nem csak a rendőröknek vagy a Mars-szimulációk fejlesztésére szolgálnak. Az életed megmentésére is használhatók.


Legalábbis ez volt a helyzet egy svéd férfival, aki egy segítőkész doktor és egy sürgősségi orvosi drón gyors cselekvésének köszönhetően megmenekült a haláltól, a dróngyártó Everdrone sajtóközleménye szerint.

A férfi decemberben havat lapátolt az otthona előtt, amikor szívrohamot kapott. Szerencsére egy Mustafa Ali nevű orvos éppen arra járt, amikor meglátta a férfit, aki összeesett a feljáróján. Az doktor elkezdte az újraélesztést, és megkért egy járókelőt, hogy hívja a mentőket.

Csak percekkel később láttam, hogy valami repül a fejem fölött. Egy drón volt egy defibrillátorral!

– idézte fel Ali a közleményben.

A drónt az Everdrone hozta létre és üzemeltette a sürgősségi orvosi légi kézbesítési szolgáltatás részeként. A helyi egészségügyi tisztviselőkkel együttműködve a vállalat perceken belül képes volt egy defibrillátort eljuttatni Alihoz.

Az orvos végül megmentette a 71 éves férfi életét.

A szolgáltatást jelenleg csak Svédországban elérhető, és jelenleg nagyjából 200 000 lakoshoz juthat el. Az Everdrone azonban azt mondja, hogy idén tervezi a szolgáltatás kiterjesztését több európai helyszínre.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk