sims 3
EA

Sims 3

Az orosz propaganda azt állítja, hogy ukrán náci merénylők Simseztek

Vélhetően az állítólagos ukrán náci merénylők holmijairól bizonyítékot gyártó ember összekeverte a népszerű videójátékot a SIM-kártyákkal.


Az orosz propagandisták elárulták magukat azzal, hogy nem fordítottak kellő figyelmet a részletekre, amikor megosztottak egy képet, amelyen állítólag oroszellenes terroristák egy csoportjához tartozó tárgyak láthatóak.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egy sor fotót tett közzé, amelyeken olyan dolgokat osztottak meg, amelyek szerintük náci merénylők tulajdonában vannak, köztük egy PC hangszóróra ragasztott Hitler-fotót, Totenkopf-tapaszokat, egy piros pólót horogkereszttel az elején és három példánnyal a The Sims 3 videójátékból.

Azt mondták, hogy a holmikat egy olyan terv nyomozása során találták meg, amelynek célja Vlagyimir Szolovjov, egy Putyinhoz kötődő orosz televíziós műsorvezető megölése volt egy autóbombával, de mivel a számítógépes játék is benne volt, az emberek nem voltak biztosak benne, hogy az egész legális, és arra gyanakodtak, hogy talán, de csak talán, orosz propaganda, amelynek célja, hogy mindannyiunkat átverjenek.

Szolovjov azonban elhitte, és még aznap este a tévéműsorában azt állította, hogy a nácikat Volodimir Zelenszkij ukrán elnök küldte. A videojáték szerepeltetésének egyik lehetséges magyarázata, hogy bárki is készítette a fotókat, azt mondták neki, hogy szerezzen Sim-kártyákat, de összekeverte a Sims játékkal. Mindeközben az oroszok ukrajnai inváziója a 62. napjához érkezett.

(Forrás: indy100)

A figyelmetekbe ajánljuk