Emily Blunt egy tv-műsorban.
Amennyiben Blunt elvállalja Katherine Oppenheimer szerepét, akkor újra együtt játszhat Cillian Murphyvel.

A Deadline szerint a színésznő tárgyalásokat folytat Christopher Nolan következő filmjének, az Oppenheimer című életrajzi mozinak a főszerepéről. Blunt a hírek szerint Katherine Puening (később Kathernie Oppenheimer) biológus és botanikus karakterét alakítaná, aki az „atombomba atyjaként" ismert, világhírű fizikus, Robert Oppenheimer felesége volt.

Blunt A hang nélkül 2. részét követően újra együtt játszhat Cillian Murphyvel, aki a címszereplő bőrébe bújik bele.

Katherine Oppenheimer izgalmas élettörténettel büszkélkedhetett, az 1930-as években regisztrált kommunista volt, kis híján követte első férjét a spanyol polgárháborúba, ám a férfi az egyik ütközet során elesett.

Az első atombombákat létrehozó Los Alamos-i kutatóközpontban idejének egy részét azzal töltötte, hogy vérvizsgálatokat végzett a projekt egészségügyi munkatársain, és azon dolgozott, hogy megállapítsa a radioaktivitás emberi szervezetre gyakorolt hatását. Robert Oppenheimerrel a férfi 1967-ben bekövetkezett haláláig házasságban élt.

Emily Bluntnak ez lehet az első közös projektje az Eredet rendezőjével, míg Murphy egyértelműen Nolan kedvenc színészei közé tartozik. A Birmingham Bandájának sztárja számos nagysikerű alkotáson (Batman-filmek, Eredet, Dunkirk) dolgozott együtt a legendás direktorral.

A figyelmetekbe ajánljuk