Pénztárcabarát utazás télen? Mutatjuk!

Pénztárcabarát utazás télen? Mutatjuk!

Az első két helyezett Magyarországról is stimmel; a harmadik már annál érdekesebb.

A Travel Daily mutatta be a DiscoverCars.com elemzését, akik összeszedték azokat téli úti célokat, amelyek nem terhelik meg annyira a pénztárcát egy utazás alatt. Az elemzés a szállodák, a repülőjegyek, az autóbérlés és a turisztikai látványosságok átlagos költségeit, valamint a tenni- és a látnivalókat együtt vizsgálta. Hozzá kell tenni, hogy a lista a britek pénztárcájához lett igazítva, de iránymutatásnak jó lehet.

Az első helyen Krakkó végzett, mivel itt a legolcsóbb a heti átlagos összköltség, amit a DiscoverCars.com 335,33 fontra számolt, azaz nagyjából 150 ezer forintra (magyarként azért ennél jóval olcsóbban is ki lehet húzni a várost). Az autóbérlés szintén Krakkóban a legolcsóbb, és 664 „megfizethető" étteremben lehet enni. A város legismertebb látványossága, Krakkó főtere teljesen ingyenes.

Prága a második helyen áll. A DiscoverCars kutatása szerint a város a második legjobb, olcsó téli úti cél. Itt 1207 megfizethető árú étterem áll rendelkezésre, a legismertebb látnivaló, a prágai vár pedig átlagosan mindössze 8,40 fontba kerül, azaz nagyjából háromezer forintba.

Itt az autóbérlés már drágább (nagyjából 200 font), de az egyéb költségek az átlagosnál olcsóbbak.

Meglepetésre Párizs volt a harmadik legjobb olcsó téli kiruccanás. A város heti átlagköltsége ugyan az egyik legmagasabb (746,67 font), de Párizs számos előnye miatt mégis a harmadik helyre került. Az autóbérlés átlagosan 184,90 fontba kerül, a városban 2934 „megfizethető" étterem található és a repülőjegy sem drága. A legismertebb látnivaló, az Eiffel-torony átlagosan 22,22 fontba kerül, és a DiscoverCars 7829 egyéb látnivalót is összeszedett a városban.

Ebben a cikkünkben egy másik brit elemzést is közöltünk 2022 legolcsóbb városairól, amit szintén érdemes megnézni.


A figyelmetekbe ajánljuk