Okosnaptár 2020

Az történt, hogy megint elillant egy év.

Vegyünk egy nagy levegőt. Meddig tartott? Mármint a levegővétel. Öt másodpercig? (Kifújással…) Az előző év sem tűnt hosszabbnak – legalábbis utólag. Gyorsan tegyünk is fel magunknak néhány egyszerű kérdést, hogy kitörjünk ebből a mellkas-szorítóan szűk „ötmásodperc” érzésből. Mi fért bele a hátunk mögé keveredő évbe? Mit hozott? Mit vett-vitt el? Jól bántunk az időnkkel? – és fordítva: az idő jól bánt velünk?

A fenti rövid rituálét persze gyakrabban is elvégezhetjük, mondjuk, évente 365 alkalommal. Nem biztos, hogy a módszer mindenkinél beválik, mindenesetre egy lépéssel így még a legszkeptikusabbak is közelebb kerülhetnek ahhoz a gondolathoz, amit hét éve a Hamu és Gyémánt noteszének jelmondatául és címéül választottunk: minden nap számít.

Ahogy a nekünk szabott időt, egy noteszt is érdemes megtölteni tartalommal. Az utóbbit (részben) megtettük, ötletadó és inspirációs szándékkal – a többi már Önön múlik. Frissítettük a legjobb hazai éttermek, kávézók és bárok listáját. Újra számba vettük az elsőszámú street food és deli helyeket, összegyűjtöttük kedvenc színházainkat, múzeumainkat és zenés klubjainkat, valamint a ritkuló antikváriumok és CD-boltok elérhetőségeit, és persze a virágboltok és dizájnerüzletek sem hiányozhatnak a gyűjtések sorából.

Újraírtuk évfordulós heti történeteinket, a noteszhez tartozó mobilalkalmazást pedig „újratöltöttük”, amelyen további tartalmakat, hang- és videofelvételeket, illetve folyamatosan frissülő programajánlókat talál.

„A rossz hír, hogy repül az idő. A jó hír, hogy te vagy a pilóta” – mondta Michael Altshuler amerikai motivációs előadó.

Ennek szellemében kívánunk sikeres és tartalmas 2020-as évet, valamint jó olvasást!

Ára: 2500 Ft

Rendelje meg itt és töltse le hozzá innen az applikációt iOS-re. 


Legyen gyűjtő, fizessen elő a Hamu és Gyémántra!

Szép, hasznos, értékes, prémium minőségű – a könyvespolcokon a helye.