Konténerekben maradnak a Victoria's Secret termékei karácsonykor
A Victoria's Secret vezérigazgatója, Martin Waters nem szolgált jó hírekkel a negyedéves eredmények ismertetésekor: az őszi szezonra rendelt készletek 45 százaléka még mindig a konténerhajókon vesztegel. A késlekedés miatt minden bizonnyal a karácsonyi darabok sem érkeznek meg időben.

A vezérigazgató szerint a készletek csúszása miatt a Victoria's Secret a harmadik és a negyedik negyedévben összesen 150 millió dollártól, azaz nagyjából 46,5 milliárd forinttól esik el – számolt be az esetről a Haszon.

Waters hozzátette, hogy a cég jelenleg azon dolgozik, hogy törölje azokat a megrendeléseket, amelyek a késés miatt aktualitásukat vesztették.

Azokat a termékeket, amelyek még megmenthetők, repülőkkel fogják a célállomásokra szállítani. A hosszú átfutási idők és a csúszások akadályozzák a jól fogyó termékek beszállítását is, ami miatt az értékesítési lehetőségek is csökkennek.

A problémát jól jelzi, hogy a Victoria's Secret 75,2 millió dolláros nettó nyereségről számolt be az október 31-én zárult negyedévben, míg a tavalyi azonos időszakban ez a mutató 143,4 millió dollár volt.

A Haszon kiemeli: a Victoria's Secret forgalma az elmúlt három hónapban meghaladta az 1,441 milliárd dollárt, ami hét százalékos növekedést jelent a tavalyi időszak 1,353 milliárdos eladásaihoz képest. Így Walters az ellátási gondok ellenére nem búslakodhat az eredmények láttán.

A cég fehérneműi lenleg több mint száz kikötésre váró hajón vesztegelnek. Nem csak Victoria's Secret küzd hasonlóval: az ágazat többi szereplője is hasonló helyzetben van, ám Walters nem ért egyet azzal az általános véleménnyel, hogy a termékhiány gyorsabb és jövedelmezőbb eladásokhoz vezet. Állítása szerint pont az ellenkezőjét bizonyítják. Példaként a pizsamákat hozta fel, amelyek 25 százaléka szintén késik – ez pedig egyértelműen rossz az üzletnek.

Annak ellenére, hogy a Vicoria's már több mint 10 millió termék megrendelését mondta vissza, arra számít, hogy a hirtelen beérkező áruk miatt a szokásosnál több árucikkel indítja a 2022-es évet, ami egyenes úton vezet a leértékelésekhez és a veszteséges működéshez.

A lényeg, hogy kibírjuk idegileg, és hagyjuk, hogy ez az egész folyamat lejátszódjon.

– mondta Waters, hozzátéve, hogy 2022-ben is késésekre számít.

(Haszon)


A figyelmetekbe ajánljuk