Eddig próbálkoztak, most már inkább eladnák a testvérmárkát.


A szakítást a vállalat azzal indokolta, hogy a 2025-ig kitekintő stratégia kidolgozása során arra a megállapításra jutottak, hogy

„a Reebok és az Adidas sokkal jobban ki tudja használni növekedési lehetőségeit, ha függetlenek egymástól"

írja a Haszon.

Az Adidas már el is kezdte az amerikai leányvállalat értékesítését, a következő hónapokban pedig azon fognak teljes erővel dolgozni, hogy

„sikeres jövőt biztosítsunk a Reebok márkának és a mögötte álló csapatnak".

Az 1949 óta működő német cég 2006-ban vásárolta meg amerikai versenytársát, hogy így hódítsa el a piacvezető pozíciót az ugyancsak amerikai Nike-tól. A társaság legutóbbi üzleti beszámolója szerint a Reebok márkán keresztül a tavalyi harmadik negyedévben 403 millió euró (145 milliárd forint) bevételt könyvelhettek el, ami az árfolyamhatások kiszűrésével számolva 7,2 százalékos visszaesést mutat az egy évvel korábbi 460 millió euróhoz képest.

Ezzel szemben az Adidas márkával elért bevétel 5,459 milliárd euró volt, ami 2,5 százalékos csökkenést mutat az előző évi 5,849 milliárd euróhoz viszonyítva.

Friss

Több mint 50 éves rejtélyre derült fény a kaliforniai aszály miatt

A szárazság miatt egy repülőgépet találtak egy tó fenekén.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Több ezer kilométert hánykolódott az óceánon egy most célba ért palackposta

És már válaszoltak is rá.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Louis Vuitton is csatlakozik az űrturizmushoz? – futurikus divatbemutatót tartottak

A vírusnak köszönhetően az idei nyár és a vele járó külföldi utazások sem történnek zökkenőmentesen. A Louis Vuitton házának kreatív igazgatója, Nicolas Ghesquière pedig éppen ezért gondolt arra, hogy az egzotikus tengerpartok helyett inkább az űrbe repíti az embereket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk