Az énekes hivatalosan is belépett a kannabisz-iparba a saját, Peaches elnevezésű, előre sodort cigarettáin keresztül.


Egy csomag 7 szál előre elkészített füves cigarettát tartalmaz, illetve a 32 dollárért (9800 forint) forgalmazott termék egyelőre kizárólag Nevadában és Kaliforniában kapható, az Egyesült Államok többi részén nem elérhető, és Európába sincs kiszállítás.

Rajongok a Palmsért és azért, amit tesznek a tudatos szerhasználatért, és, hogy segítenek a kannabisz destigmatizálásában. Biztos akartam lenni benne, hogy olyasmit csinálok velük, amit őszintének érzek, és a Peaches jó kiindulópontnak tűnt"

– mondta az énekes.

A Vogue-nak adott interjújában Bieber hangsúlyozta termékének jótékonysági jellegét, és elmondta, hogy a bevétel egy részét a Veterans Walk and Talk nevű jótékonysági szervezetnek szánja, amely kannabiszt és pszichedelikus szereket használ terápia részeként a volt katonák támogatására, valamint a Last Prisoner Projectnek, amely a marihuánával kapcsolatos büntetőjogi reformokért kampányol.

A reakciók a sztár join-tvállalkozására természetesen vegyesek voltak, sok közösségi média felhasználó kritizálta a fűipar celebessé válását, különösen, hogy egy fehér híresség áll egy olyan iparág élén, amely sok éven át igazságtalanul kriminalizálta és bebörtönözte a feketéket.

Király, hogy Bieber beszállt a fűbizniszbe, de az összes füves ítéletet át kellene változtatni, és nem csak hagyni, hogy gazdag fehér emberek pénzt keressenek a legális fűből"

– írta egy Twitter-felhasználó.

(Dazed)

A figyelmetekbe ajánljuk