Kirúgással fenyegeti oltatlan munkatársait a Google
A CNBC birtokába jutott belső dokumentumok szerint a Google kényszerszabadságra küldheti azokat az alkalmazottakat, akik nem oltatták be magukat, végül pedig ki is rúghatják őket a cégtől, ha nem tesznek eleget a szabályoknak.

A dokumentumok szerint a Google december 3-ig adott időt az alkalmazottainak arra, hogy feltöltsék az oltás igazolásaikat, vagy az orvosi vagy vallási felmentésüket. A cég szerint aki január 18-ig nem teszi meg egyiket sem, azt 30 napos fizetett „adminisztratív” szabadságra küldik. Ha a 30 nap elteltével sem tesznek eleget a követelményeknek, akkor a CNBC szerint szerint akár hat hónapig tartó fizetés nélküli szabadságra is számíthatnak, majd felmondhatnak nekik.

A Google nem is cáfolta az állításokat. A Google szóvivője, Lora Lee Erickson a The Verge-nek nyilatkozva elmondta,

A védőoltási követelményeink az egyik legfontosabb módja annak, hogy biztonságban tartsuk munkatársainkat és szolgáltatásainkat. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy segítsük azokat a munkavállalóinkat, akik be tudják oltatni magukat, és határozottan kiállunk az oltási politikánk mellett.

A CNBC beszámolója szerint a nem beoltott alkalmazottak számára is lehetnek lehetőségek. Az alkalmazottak számára vannak olyan munkák, amelyekre nem vonatkozik a szabály. Ezek feltehetően az irodán kívüli pozíciók,de az irodában dolgozóktól megkövetelik, hogy legyenek beoltva. A vállalat szerint a gyakori tesztelés nem elfogadható alternatíva.

Egy ideje forró téma a koronavírus a Google-nél: a CNBC a múlt hónapban arról is beszámolt, hogy legutóbb például több száz alkalmazott által aláírt oltásellenes petíciót nyújtottak be a cégnek.

(The Verge)

A figyelmetekbe ajánljuk