Életünk elengedhetetlen kellékei lettek az elmúlt egy évben, a boltokban, a tömegközlekedési eszközökön, sőt manapság már az utcán is viselnünk kell őket. Természetesen az arcmaszkokról van szó, amiket mára már a divatipar sem tud kikerülni: a kezdeti próbálkozásokhoz képest mára teret nyertek a különféle arcot eltakaró dizájntermékek.

A karanténidőszak kezdetén mi is írtunk arról, hogy a divatipar hamar rájött: ha a szorult helyzetben másból nem tud, pénzt csinál a maszkokból. El is kezdték gyártani a különféle mintás, és házilag összevarrható viseleteket, egy idő után azonban ez már kevés volt. Csak úgy, mint a ruhák esetében, az emberek elkezdték keresni a személyiségükhöz leginkább passzoló termékeket, valamint olyan alternatívákat, amelyek amellett, hogy megfelelnek a szabályozásoknak, remek kiegészítőként funkcionálnak az éppen aktuális ruházatukhoz, táskájukhoz, cipőjükhöz. Így vált idővel a maszkviselés kötelező rosszból az önkifejezés egy formájává.

Hirdetési felület

A gyártók hamar rájöttek, hogy az emberek arca a legjobb reklámfelület, így szemérmetlen módon szó szerint a képünkbe is tolják a márkajelzéseket, különböző arculati elemeket. Ez egy luxusmárka esetében egyszerű, hiszen azok logóit a vásárlók előszeretettel viselik feltűnő helyeken. Egy kisebb brand esetében azonban fontos, hogy a cég emblémája megnyerő mintázatokhoz illeszkedjen, amelyekkel a vásárlók azonosulni tudnak.

A maszkok hirdetőfelületként való használata egyébként extrán megéri a cégeknek, hiszen gyártásuk gyors és olcsó. A szabásvonal ugyanis rém egyszerű és csak kevés anyag szükséges hozzá.

„Maszk-kendő"

Jó néhány tervező gondolt egyet, és egybegyúrt egy elegáns kendőt egy maszkkal. Jó darabig nálunk is elfogadták maszk helyett sál vagy kendő viselését, amit egyébként sokan korábban is hordtak kiegészítőként. Ezt a paripát lovagolta meg több divatcég: olyan kendőket kezdtek el gyártani, amelyek szükség esetén maszkká alakíthatók. Pontosabban a kendőhöz varrtak egy fülekkel ellátott maszkot, így az könnyedén elrejthető volt, azonban bármikor a viselője hasznára is válhatott.

Kiegészítő

Legyen flitterekkel dekorálva, strasszkövekkel kirakva, vagy díszítsék kitűzők, megjelentek a piacon a kiegészítőként szolgáló maszkok, amelyek már valóban túlmutatnak használatuk valódi célján. Kézműves darabok már a pandémia kezdetén is voltak, azóta azonban több divatcég is elindult ezen a vonalon.

A díszítések mellett többen a formán is elkezdtek gondolkodni, így megszülettek például azok a szép, és elegáns hatást keltő, elsősorban szaténból készült maszkok, amelyeket már szalagokkal rögzíthetünk a fejünkhöz, így amellett, hogy divatosak, állítani is lehet a méretükön.

via Bien.hu

Friss

3 légzéstechnika, amellyel könnyebben álomba ringathatod magad

A hosszú munkanapokkal, különféle feszültségekkel, szülői kiégéssel vagy más érzelmileg kimerítő helyzetekkel teli, elfoglalt és gyors tempójú társadalmunk megnehezítheti a valós relaxációt, a kikapcsolódást és a pihentető alvást. Rengetegen küszködnek valamilyen alvásproblémával, ám egyes légzőgyakorlatot segíthetnek megnyugodni, s ezzel együtt elaltatni minket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megjelentek a Volt egyszer egy...Hollywood soha nem látott jelenetei

A Harper Perennial bemutatta Quentin Tarantino Volt egyszer egy...Hollywood című készülő regényének hivatalos előzetesét, amely tele van eddig soha nem látott felvételekkel a rendező kilencedik nagyjátékfilmjéből.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy óriási fényes spirált figyeltek meg a Csendes-óceán felett

A jelenség még június 18-án jelent meg, az eseményről pedig több felvétel is készült.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk