tengervíz
A Közép-Florida egyetem kutatói most először terveztek olyan nanoméretű anyagot, amely hatékonyan képes a tengervizet oxigénre és a tiszta energiát jelentő üzemanyag-változatra, a hidrogénre osztani.

A stabil, hosszú élettartamú, a reakciót katalizáló anyagot a Advanced Materials tudományos folyóiratban részletezték a kutatók.

Az egyetem kutatócsoportja olyan vékonyrétegű anyagot fejlesztett ki, amely segít katalizálni a hidrogén üzemanyag előállítását a tengervízből. Ez az anyag a felületén nikkel-szelenidből készült nanoszerkezeteket tartalmaz, amelyekhez vasat és foszfort adtak hozzá.

A kombináció biztosítja a nagy teljesítményt és a stabilitást, amely segít kiküszöbölni a hatékonyságot csökkentő konkurens reakciókat.

Yang Yang, Közép-Florida egyetem nanotudományi technológiai központjának docense és a tanulmány társszerzője megjegyzi:

A kettős adalékolással elért tengervíz-elektrolízis teljesítménye messze felülmúlja a legfrissebb jelentésekben szereplő, legkorszerűbb elektrolízis-katalizátorokét, és megfelel az iparágakban való gyakorlati alkalmazáshoz szükséges szigorú követelményeknek.

Elmondása szerint a csapat tovább dolgozik majd az általuk kifejlesztett anyagok elektromos hatékonyságának javításán, és a jövőben támogatókat keresnek annak érdekében, hogy felgyorsítsák a találmány kereskedelmi hasznosítását.

(Designboom)


A figyelmetekbe ajánljuk