A Bumble vezérigazgatója, Whitney Wolfe Herd a Tindernél kezdte pályafutását.


Nemrég kerültek hivatalosan a tőzsdére a Bumble randi-applikáció részvényei, melyek egy nap alatt 64 százalékos növekedést értek el. A Bumble alkalmazás különlegessége, hogy csak nők kezdeményezhetnek rajta, ez forradalmi változást indított el a randi-appok világában.

Whitney Wolfe Herd Bumble tulajdonos 2012-ben kezdett el dolgozni a Tindernél, amely az egyik legnépszerűbb társkereső applikáció. Herd azt állítja, a Tinder nevét is ő találta ki. Amikor drasztikusan kezdett növekedni az alkalmazás felhasználóinak száma, Herd már a marketing osztály alelnöke volt. 2014-ben hagyta ott a Tindert, mivel szexuális zaklatás áldozata lett. Ezután egymillió dollár kártérítésben részesült.

Noha korábban is jelentős vagyonnal rendelkezett, milliárdossá Herd akkor vált, amikor tőzsdére vitte cégét. 21,5 millió részvénye összesen jelenleg 1 milliárd dollárt ér. A vállalkozó azon kevesek közé tartozik, akik nőként kerülhettek fel a világ 500 leggazdagabb emberének listájára.

Emellett ő a legfiatalabb női vezérigazgató, aki nyilvános részvénykibocsátással vitte cégét tőzsdére, mindezt 31 évesen sikerült elérnie. 2020-ban 560 cég került ki a tőzsdére, ezek közül a Bumble csupán a harmadik, amely női alapítóval rendelkezik. A cég több, mint 70 százalékát nők teszik ki. A vállalkozó szeretné elérni, hogy ez teljesen normálisnak számítson a munka világában.

2016-ban Wolfe Herd befektetett a Chappy nevű randi-applikációba is, melyet melegek számára fejlesztettek ki. A múlt évben viszont megszüntették az alkalmazást és beolvasztották a Bumble vállalatba.

A vezérigazgató a digitális szexuális zaklatás bűncselekménnyé tételének élharcosaként 2019-ben elérte, hogy a texasi törvényhozás elfogadja, bármilyen erkölcstelen tevékenység, ilyen egy illetlen kép vagy üzenet, a digitális világban bűncselekménynek minősüljön. Ezekre a tevékenységekre 500 dolláros (nagyjából 147500 Ft) büntetés szabható ki.

(Forrás: Haszon)


Friss

Ezért lehet fontos a hazai áru fogyasztása

A szezonális áru vásárlása jót tesz a környezetnek, a termelőknek és a pénztárcánknak is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy kutatás szerint ma már leginkább a kultúra befolyásolja az evolúciót

Egy friss tanulmány megállapítja, hogy az emberi fejlődésben gyorsabbak a kultúra okozta változások a genetikai változásoknál.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Renson

A tökéletes nyári pillanatok elengedhetetlen kellékei (x)

Végre megérkezett a nyár, gondtalanul sütkérezhetünk a napon, grillezhetünk a családdal, olvashatunk a szabadban jéghideg limonádét kortyolgatva. A minőségi időtöltéshez pedig elengedhetetlenek a tökéletes szabadtéri felszerelések, amelyek nem csupán funkcionálisak, de szépek is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk