Duplán mondhatja az év egyik legszerencsésebb személyének magát egy a massachusettsi nő. Lea Rose Fiega ugyanis úgy nyert óriási összeget, hogy minden amellett szólt, hogy a pénzt örök életre elfelejtheti.

De kezdjük az elején: a Springfieldben élő nő a szokásosak mondható szerencsejátékát űzte, és egy sorsjegyet vásárolt 30 dollárért (nagyjából 8500 forint) egy southwicki üzletben. Fiega úgy látta, hogy nem nyert, ezért a szelvényt az eladónak adta, hogy dobja ki.

A „vesztes" kaparós azonban nem került a szemetesbe, és a szemfüles Abhi Shah, az üzletvezető fia valamiért tíz nap után újra átnézte a szelvényt.

Ekkor szúrta ki, hogy a sorsjegyen nem volt lekaparva az egyik felület.

Shah természetesen megnézte, mi van alatta, és legnagyobb megdöbbenésére egymillió dollárt, azaz nagyjából 284 millió forintot talált alatta.

A boltot üzemeltető család ezután válságstábot hozott össze, és két álmatlan éjszakájuk is volt amiatt, hogy mit is tegyenek.

Még az Indiában élő nagyszülők segítségét is kérték, akik amellett voltak, hogy adják vissza a pénzt.

Ahogy említettük, Fiega gyakran járt sorsjegyet vásárolni a boltba, ezért a család tudta, hogy az övé a szelvény. Végül elmentek a nő munkahelyére, és sejtelmesen csak annyit mondtak neki, hogy majd nézzen be a boltba. Fiega először megijedt, hogy valamibe belekeveredett, de a család megnyugtatta, és közölték vele, hogy olyan jó hírről van szó, ami meg fogja változtatni az életét.

Az üzletbe érve a nő természetesen elsírta magát a boldogságtól, a becsületes család pedig azóta nyugodtan alszik. Ráadásul ők sem maradtak üres kézzel: tízezer dolláros bónuszt kaptak a massachusettsi szerencsejáték-cégtől, amiért értékesítették a ritka szelvényt.

(MassLive)


Friss

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Wikimedia

Európa egyik leggyakoribb lepkefaja képes akár 14 ezer kilométert is megtenni

A bogáncslepke akár 12-14 ezer kilométert is megtesz Afrika és Európa között kedvező időjárási körülmények esetén. Ez pedig a leghosszabb vándorlási útvonal, amelyet egy rovar megtesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk